Jelenlegi hely

„Tiszteletünk és hálánk jeléül”

1956-ra emlékeztünk Muzslyán

/ Szabó Bernadette /
szabo.bernadette képe
A muzslyai magyar közösség koszorúzással, szentmisével és műsorral emlékezett meg az ’56-os forradalom hőseiről.

 

Koszorúikat helyezték el az 1956-os emlékműnél október 23-án Muzslyán a Szabadkai Főkonzulátus nevében dr. Czikajló Gergely konzul; a Magyar Nemzeti Tanács részéről Madarász Gyula; a Muzslya Helyi Közösség Tanácsa nevében Palatinus Ervin, Bodó Poturica Mária és Bálity Mihály; a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Kovács Nándor, Hódi Zsuzsa és Csíkos Anna; a RÉMUSZ Hagyományápoló Egyesület nevében Bíró István, Sági György és Nagy Magdolna, valamint a Muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület részéről Juhász Törköly Krisztina és Dobó József. A jelenlévők, tiszteletük és hálájuk kifejezése után a Szűz Mária Szent neve templomban, az ez alkalomból tartott szentmisén vettek részt.

A műsor, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület otthonában a Himnusz eléneklésével kezdődött. A folytatásban, az egyesület vegyes kórusának és citerazenekarának előadását , illetve a Kisbanda citerazenekar műsorát tekinthettük meg. Az október 23-i eseményeket a Szervó Mihály Általános Iskola felsős diákjai elevenítették fel, a forradalom napjaiban készült naplóbejegyzések alapján. Megható szavalatokat kísérhettünk figyelemmel Kormányos Ákos, László Laura és Lázár Mónika diákok előadásában.

Zárszóként és megszívlelendő útravalóként, a megemlékező közönség a azabad Kossuth rádió utolsó híradását hallgatta meg.