Jelenlegi hely

Tisztújító gyűlést tartott a Pro Schola Mediensis Medgyesen

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
Gyűlést tartott a Pro Schola Mediensis. Az egyesület elsődleges célja, hogy a Báthory István Általános Iskola működése zökkenőmentes legyen, megfelelően használják fel az anyagi támogatásokat. Ezen túl gondoskodnak az iskola felszereléséről és az iskolabuszok működtetéséről is.
Pro Schola tisztújító ülésSzékely Éva, leköszönő Pro Schola elnök és Balázs Botond, a MADISZ elnökeKép a Pro Schola üléséről

A napirendi pontok között szerepelt az elmúlt év értékelése, a költségvetés elfogadtatása, valamint a tisztségek jövőbeli betöltőinek megválasztása. Székely Évát követően a testület szintén az iskolában tanító és aktívan tevékenykedő Pocan Ildikót választotta meg a szervezet elnökének.

A medgyesi Báthory István Általános Iskolával szoros együttműködésben, 1993 óta működik az alapítvány. Célja a Medgyesen és környékén élő magyar anyanyelvű gyerekek oktatásának támogatása az óvodától kezdődően egészen a középiskolás korukig. Elnöki tisztségét 2015 óta töltötte be Székely Éva, az iskola matematikatanárnője. Az utóbbi időben két nagyobb, megvalósult projektjük az iskolabuszok működtetése, valamint az iskola informatikai laborjának bővítése volt. Előbbi lehetővé teszi, hogy a vidéken élő gyerekek ingyenesen jussanak el otthonukból az iskolába, majd vissza (az érintett települések: Somogyom, Küküllőalmás, Erzsébetváros, Mihályfalva, Baromlaka, Asszonyfalva, Ekemező és Kiskapus). Utóbbi az iskola felszerelését bővítette A3-as nyomtatóval, laptoppal, vetítővel, valamint az idei év nyarán hat új számítógéppel, Windows 10-es operációs rendszerekkel ellátva azokat.

A Pro Schola Mediensis tevékenysége jelentősen hozzájárul Szeben megye egyetlen magyar nyelvű tanintézményének versenyképessé tételéhez és diákjai szellemi, valamint kulturális fejlesztéséhez.