Jelenlegi hely

Új évad a Teleházban

Évnyitó közgyűlés Szkopjéban

/ Vázsonyi Ákos /
vazsonyi.akos képe
A nyári szünet után ismét megtelt a szkopjei Teleház közösségi terme, ugyanis szeptember 7-én, péntek este zajlott a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének évnyitó közgyűlése. A Teleház visszatérő és új tagjait Sutus József, a szervezet elnöke köszöntötte, aki egyúttal jó utat kívánt a Rákóczi Szövetség szüreti táborába induló csapatnak is.
Tele a TeleházSutus József köszönti a tagokatBemutatkozik az új ösztöndíjas

A rövid köszöntő után kaptam a lehetőséget, hogy bemutatkozzam mint a Petőfi Sándor Program új ösztöndíjasa. Mivel az egyik fő feladatom a magyar nyelvoktatás lesz, így köszöntőmben kitartásra és kíváncsiságra buzdítottam a magyar nyelv iránt érdeklődőket, akik között szintén számos visszatérő tanuló van, de akadnak szép számban újak is. Megnyugtattam őket, hogy a magyar nyelv kivételes nehézsége, bár nem alaptalan, de valójában csupán egy eltúlzott mítosz, és arra kértem őket, hogy merjenek próbálkozni, kérdezni és hibázni. 

A köszöntőket követően jutott idő a beszélgetésre, ismerkedésre is. Az est további része a teleházra jellemző (méltán híres) családias légkörben telt. A ropogós pogácsa és macedón borok melegsége mellett jóleső érzéssel töltött el a Teleház-tagok kedvessége, közvetlensége is. Így biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok kapni ettől a közösségtől, amit igyekszem nekik munkámmal meghálálni.