Jelenlegi hely

Amikor az apukák is megmozdultak… - rendhagyó “testnevelés” óra a Téglásban

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe
A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum előkészítő osztályos diákjai megszokhatták, hogy szerda délutánonként különböző játékok segítségével, egyszerű mozgásformákkal ismerkednek meg. A november 16-i alkalommal a délutáni foglalkozásra “vendégek” is érkeztek, mégpedig a gyerekek apukái.
Amikor az apukák is megmozdultak… - rendhagyó “testnevelés” óra a TéglásbanAmikor az apukák is megmozdultak… - rendhagyó “testnevelés” óra a TéglásbanAmikor az apukák is megmozdultak… - rendhagyó “testnevelés” óra a Téglásban

A rendhagyó foglalkozás ötletgazdája Széll Bíborka, tanítónő volt, aki a 1999-ben az ENSZ által - 2009-óta már Magyarországon is - elfogadott Férfi napot kötötte össze a szokásos délutáni foglalkozással. A felkérésének eleget téve az előkészítő osztálynak közösen szerveztük meg a foglalkozást, az iskola legkisebb diákjai édesapjukkal közösen vettek részt a rendhagyó testnevelés órán.

A szokásos bemelegítés után a gyerekek az édesapjuk segítségével “talicskáztak”, pihenésképpen az apukák zsákként cipelték őket a hátukon, vagy éppen huszárként ültek az édesapjuk hátán.

Ezt követően különböző stafétajátékokat próbáltak ki, kúsztak-másztak, célba dobtak, és versenyeztek apukák és gyerekek. A játékos foglalkozáson sok anyuka is megjelent, és nevetve szemlélte a különös alkalmat.

A rendhagyó óra roppant érdekes volt, nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is mivel megtapasztalhatták, hogy a rég elfeledett egyszerű játékokat gyakorolva, hogyan segíthetik gyerekeik harmonikus és egészséges fejlődését, tölthetnek el “minőségi” időt illetve alakíthatnak ki szorosabb kapcsolatot gyerekeikkel.

Jó alkalom volt, arra is, hogy jobban megismerjék kisgyerekük osztálytársainak szüleit és a osztályközösséget.