Jelenlegi hely

Képzelt időutazás Kárpátalján

A csapi cserkészek téli tábora

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
A cserkészév megkoronázása a nyári tábor – tartja a mondás. A csapi 3. sz. gróf Széchenyi István cserkészcsapat vezetői úgy gondolták, táborozni nem csak meleg időben és sátorban lehet, a tél örömeit pedig addig lehet élvezni, amíg van hó.
A tél örömeiVicces tovább ülős játékKözös munka bemutatásaCsoportkép

A téli tábor, amely már hagyomány a csapiak életében, egy hétvégi csapatépítő portya keretei között valósult meg. A vezetők azt szeretnék, hogy a cserkészek a tél örömeinek élvezetén túl kötetlenebbül lehessenek együtt, jobban megismerhessék egymást. Ennek szellemében indultunk közös hétvégénkre.

Közös munka

Az elmaradhatatlan keretmesét az időutazás adta: Albrecht Clockstein (szerény személyem) vezetésével ugráltunk időgépünkkel különböző korok között. Egy rossz beállítás folytán nem várt időbe jutottunk, ahol furcsa lámpás napszemüveges lények (a vezetők) árulták el: az ugráshoz energiára van szüksége az időgépnek, amit közösen megoldott feladatokkal termelhetünk meg. Minden korban változó összeállítású csoportokban oldottunk meg kreatív feladatokat, így megtanultunk különböző emberekkel együtt gondolkozni és problémát megoldani. Többek közt kifejlesztettük a lebegés képességét, klónoztuk egymást, 3D tervek készültek a Windows3012 hibáinak kijavítására, és megoldottuk a búza szemétből való előállítását is.

Feladat bemutatás

Esténként filmnézés volt: a "Vissza a jövőbe" és a "Jöttünk, láttunk, visszamennénk" c. alkotásokat láttuk és beszéltünk róla közösen. Vasárnap közös áhitattal ünnepeltük az úr napját, amellyel én készültem.

A program a beregszászi Kígyós feletti dombon, a Gyermek–Evangelizációs Közösség által működtetett Bereg Camp szép épületében valósult meg, 27 fővel, és a BGA Zrt. támogatta.