Jelenlegi hely

Nagymácsédi Szülői bál

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
Hagyománynak számít Felvidéken, hogy a helyi alapiskolák bált tartanak az öregdiákoknak, illetve aziskolát éppen elhagyó diákok szüleinek.
Nagymácsédi Szülői bálNagymácsédi Szülői bálNagymácsédi Szülői bálNagymácsédi Szülői bál

A szülői bálok nagyszerű alkalmat biztosítanak arra, hogy a helyi közösségek megismerhessék egymást, és hogy egy jó szülő-tanár kapcsolat jöjjön létre. Ennek előnyeit főleg a diákok érezhetik a színes programokkal és a zökkenőmentes diákélettel, viszont tanulhatnak is belőle, mert így egy összetartó közösségbe nevelődnek bele.

Remek példa erre a nagymácsédi alapiskola, ami január 28-án tartotta éves szülői bálját Galántán. A bálon részt vettek az iskola tanárai, illetve a Nagymácsédi Szülői Tanács elnöke, Fodor Szilvia. Az összetartó közösséget az iskola öregdiákjai testesítették meg, akik nagyon szép számban jelentek meg a bálon, hogy régi osztálytársaikkal és tanáraikkal táncolhassanak együtt.

Az iskola végzősnek számító diákjai a 8. és 9. osztály tanulói nyitották meg a bált táncukkal, amelyet Baranyai Kinga Anna, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa állított össze.