Jelenlegi hely

Sikeres rajzpályázat

A Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjainak rajzai

/ Virág Ádám /
virag.adam képe
Az érdi Szepes Gyula Művelődési központ rajzpályázatán sikeresen szerepeltek a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai. Magyarország határain túlról is érkeztek jelentős számban pályázatok, melyeknek témája az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményei voltak. A rajzokat modern ábrázolásmód jellemezte, ebben a dévai diákok rajzai sem jelentettek kivételt.
atvetel1atadas2atadas3atadas5

A diákok műveikkel több helyre is nyújtottak be pályázatot, az érdi Szepes Gyula központ értékelte leginkább a rajzokat. Közel 300 pályázat érkezett be, melyből 130-at állítottak ki a Szepes Gyula Művelődési Központ előterében. Az oklevelet a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, Kocsis Attila Levente adta át a díjazottak részére. A pályázók a 170 évvel ezelőtt történt eseményeket összekötötték a kor modern technikájával, így a rajzokon a korunkat idéző jelképek közül a mobiltelefon, az internet és a szelfi is helyet kapott. A diákok a kreativitásukat is megmutatták, hiszen elvont fogalmakat voltak képesek rajzzá alakítani. "A rajzokon megjelenítették a Facebook, a Twitter, az Instragram és a Youtube témáit is. " - fogalmazott Regős Ágnes a zsűri elnöke. A kiállított munkákat a bírálók három korcsoportban értékelték. 

A díjazott diákok a következőek voltak: II. helyezést ért el: Gergely Verona, 10. osztályos diákunk, aki oklevelet és tárgyjutalmat kapott. 

Emellett a zsűri a következő hallgatók munkáját állította ki a kiállításon: Oprisa Szilvia, Lengyel Ágnes, Gáspár Bara Márton, Varró Richárd Csaba, ők emlék lapot vehettek át. 

Gratulálunk diákjainknak!