Jelenlegi hely

A szabadságharcra emlékeztünk Gyulafehérváron

/ Lázár Dániel /
lazar.daniel képe
A Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum apraja-nagyja összegyűlt az iskola kápolnájában, hogy közösen emlékezzünk meg az 1948-49-es szabadságharc eseményeiről.
Az általános iskolások szavalat közbenAz általános iskolások szavalat közbenAz általános iskolások szavalat közbenAz általános iskolások szavalat közben

Március 15-én érkeztek az emberek az iskola kápolnájában, hogy történelmünket nem feledve, megemlékezzünk a magyar ifjak hős és bátor tetteiről. 

Az ünnepséget az iskola igazgatója, dr. Gál László köszöntő beszéde nyitotta meg, utána pedig a történelem tanárt, Kovács Mihályt hallhattuk, aki felelevenítette számunkra az események láncolatát. Az előadást az általános iskola tanulói folytatták, akik színvonalas énekükkel és szavalataikkal tettek hangulatosabbá közös ünnepünket. Kis szünet után a középiskolások előadása következett, betekintést nyerhettünk abba, hogy élt és küzdött Petőfi Sándor a szabadságharc idején. 

Felemelő érzés volt részt venni ezen a megemlékezésen és újra feleleveníteni, hogyan küzdöttek és harcoltak elődeink a jövőjükért, a mi jövőnkért.