Jelenlegi hely

A Vajdasági Magyar Cserkész Szövetség közgyűlése Muzslyán

/ Virág Attila /
virag.attila képe
A Vajdasági Magyar Cserkész Szövetség komoly munkát végez a vajdasági magyarság kulturális életében és összefogásában. Színvonalas programjaival és rendezvényeivel évről évre több tagot vonz. E munka előkészítését, és a szervezet olajozott működését szolgálja a közgyűlés.
A közgyűlésA közgyűlésSzavazás a napirendi pontrólA 2017.-évi beszámoló

A szövetség székhelye Muzslyán található, elnöke Kalapis Stojan, a muzslyai Emmausz Kollégium igazgatója, a muzslyai egyházközség plébánosa. Célszerű volt tehát ezt a helyszínt választani a közgyűlésnek, melynek rövid beszámolóját az alábbiakban közlöm.

A 2018. évi rendes közgyűlés a szervezet működését érintő, mintegy 23 napirendi ponttal foglalkozott.  E napirendi pontok foglalkoztak például a 13 cserkész örs programjaival. A cserkészek munkájának eredményeként helyi szinten megvalósultak: cserkésztalálkozók, LAN-partyk, táborok, tanyázások, portyák. Ezt követően a VMCSSZ 2017-es rendezvényeiről is beszámolót hallhattunk. A 2018. év programtervei közt a különböző nemzetközi, és vajdasági szintű együttműködések, táborok, és egyéb sokszínű rendezvények kapnak helyet. Szó esett a 2019-es Jubileumi év tervezetéről, később az alvó őrsök felélesztéséről és új őrsök megalakításának lehetőségeiről és módszeréről, finanszírozási formáiról. Következő napirendi pont a szövetségi rendezvények és lehetőségek körét érintette, úgy mint amerikai tanulmányutak, a Határtalanul Program és tábor, valamint rendezvények és ösztöndíjprogram lehetőségek, ezen bellül pedig a Körösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíj lehetőségeknek is kiemelt figyelmet szentelnek.

A hallottak alapján a vajdasági cserkészek ez évben is változatos programokon, és rendezvényen vehetnek részt nemcsak a vajdaságban, hanem az egész Kárpát-medencében.

Jó munkát!