Jelenlegi hely

Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia

Garamvölgyi Anett (2016, 2017)
Garamvölgyi Anett (2016, 2017)
Barcsa Zsuzsanna (2018)
Barcsa Zsuzsanna (2018)

Plébániánk nagy múltra tekint vissza. Legjobb bizonyíték erre az a máig meglévő római katolikus templom, melyet 1532-ben a Báthory család építtetett.  A protestantizmus terjedése idején a Báthory család megőrizte katolikus hitét, így Szilágysomlyón megmaradt a katolikus közösség és a katolikus egyház.

A történelem több viharos időszakán ment már keresztül e katolikus közösség, de mind a mai napig itt vagyunk. A jelenben számunkra nem csak az a fontos, hogy a jelentős múltról meséljünk, hanem az, hogy a lehetőségekhez céltudatos jelent és reményteljes jövőt tudjunk kialakítani. Ennek érdekében az első lépés az volt, hogy a Római Katolikus Plébánia udvarán egy Közösségi Házat létesítettünk.

A Közösségi Házat sokféle multikulturális program megszervezéséhez szeretnénk felhasználni, de főképp az önazonosságot erősítő programokra és tevékenységekre koncentrálunk. Egy nagy és egy kis előadóterem biztosít helyszínt a különböző programok számára. A jövőt illetően mindenkit szeretettel hívunk és várunk ide, aki bármiféle tevékenysége által célunkat támogatni tudja.