Jelenlegi hely

Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia

Garamvölgyi Anett (2016, 2017)
Garamvölgyi Anett (2016, 2017)
Barcsa Zsuzsanna (2018, 2019)
Barcsa Zsuzsanna (2018, 2019)

Plébániánk nagy múltra tekint vissza. Legjobb bizonyíték erre az a máig meglévő római katolikus templom, melyet 1532-ben a Báthory család építtetett.  A protestantizmus terjedése idején a Báthory család megőrizte katolikus hitét, így Szilágysomlyón megmaradt a katolikus közösség és a katolikus egyház.

A történelem több viharos időszakán ment már keresztül e katolikus közösség, de mind a mai napig itt vagyunk. A jelenben számunkra nem csak az a fontos, hogy a jelentős múltról meséljünk, hanem az, hogy a lehetőségekhez céltudatos jelent és reményteljes jövőt tudjunk kialakítani. Ennek érdekében az első lépés az volt, hogy a Római Katolikus Plébánia udvarán egy Közösségi Házat létesítettünk.

A Közösségi Házat sokféle multikulturális program megszervezéséhez szeretnénk felhasználni, de főképp az önazonosságot erősítő programokra és tevékenységekre koncentrálunk. Egy nagy és egy kis előadóterem biztosít helyszínt a különböző programok számára. A jövőt illetően mindenkit szeretettel hívunk és várunk ide, aki bármiféle tevékenysége által célunkat támogatni tudja.