Jelenlegi hely

Húsvéti zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek Nagyszebenből

Alcím: 
Online CsodaVár, Baba-Mama Klub és Zengő

/ Bucz Júlia /
bucz.julia képe

Jelenleg a nagyszebeni HÍD - Egyesületnél teljesítek szolgálatot, ahol a Baba-Mama Klub és CsodaVár gyermekfoglalkozásokat tartom heti rendszerességgel.

A CsodaVár programot az alternatív magyar oktatást igénylő szebeni szülők és gyermekeik számára indította a HÍD – Egyesület Simon Andrea Petőfi Sándor Program ösztöndíjas vezetésével 2017. októberében. Az első évben a kézművességre helyeződött a hangsúly. Gresa Dávid és Angyal Réka Sára Petőfi ösztöndíjas társaim ideje alatt pedig a néptánc, népi játék került előtérbe.

A 2019/20-as tanév során a közösségfejlesztő foglalkozás középpontjában zenepedagógusi végzettségem jóvoltából a zene és a közös éneklés áll, valamint a citerával is megismerkednek a gyerekek. Továbbá folytatom a 2019. januárjában Angyal Réka Sára által indított Baba-Mama Klub foglalkozásokat is.

A gyerekekhez szóló, kreatív zenei munkásságom a Belgiumban töltött legutolsó évtizedre nyúlik vissza. A brüsszeli és antwerpeni Zengő Zenei Műhely vezetője vagyok immár 10 éve.

Az egész világon kialakult járványhelyzet miatt jelenleg online kínálom fel a zenei foglalkozásaimat gyerekeknek 0-10 éves korig.

Ez a foglalkozás húsvét alkalmából készült a gyerekeknek és szüleiknek.  Első körben a nagyszebeni, a brüsszeli és az antwerpeni közösségeknek készítettem a videót, így folytatva a munkánkat, ha élőben most nem is lehet. Ezúttal szívesen invitálom a Kárpát-medence valamint a világ más magyar közösségeit is hogy csatlakozzanak zenei foglalkozásaimhoz.

A mostani interaktív húsvéti foglalkozásban hallhatóak mondókák, locsolóversek és a következő dalok:
Hol jártál báránykám?... Mély erdőn ibolya virág... Hej, tulipán, tulipán...
A mondókákban szó esik a sütésről, a húsvéti tojásról és a báránykáról is.

Szép húsvéti készülődést kívánok mindenkinek!

Zengő Music Atelier YouTube csatornája

Bucz Júlia YouTube csatornája

Húsvéti zenei foglakozás kicsiknek és szüleiknek