Jelenlegi hely

30 éves jubilálás

A Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület 30. születésnapja

/ Zsidai Sára Eszter /
zsidai.sara.eszter képe
Május utolsó hétvégéjén a CSHE méltán ünnepelte fennállásának 30 éves jubileumát. Az eseményre több vendégegyüttes is ellátogatott, hogy közösen ünnepeljék e jeles alkalmat.
30 éves jubileum30 éves jubileum30 éves jubileum30 éves jubileum

A kétórás, színvonalas gálaműsor igazi kulturális csemegét kínált a résztvevőknek. Az ünnepségen az Egyesületet megtisztelte jelenlétével Dr. Kőrösi Viktor Dávid kolozsvári konzul úr is, aki szívhez szóló köszöntőt mondott. A rendezvényen a Dr. Csibi Krisztina és a helyi politikai szervezetek képviselői is tiszteletüket tették, ezzel is kifejezve megbecsülésüket a Csernakeresztúri Hagyománőrző Egyesület munkássága iránt. Az ünnepség nem csak az elmúlt három évtized sikereiről szólt, hanem a közösség erejét és összetartását is hirdette, amit a jövőben is szeretnének tovább vinni.

A műsort a CSHE Aprócska és Ifjúsági tánccsoportja nyitotta meg, hazai bukovinai játékokkal és táncokkal. Az est folyamán a közönség számos tájegység táncait ismerhette meg, a Hajdina Táncegyüttes magyarszentbenedeki és bukovinai táncokat mutatott be, még a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttestől felsőtárkányi, visai és györgyfalvi táncokat láthatott a közönség. A CSHE felnőtt csoportja palatkai táncokkal készült, illetve felelevenítették Bloj Anna, régi művészeti vezető koreográfiáit is, mely hatalmas sikert aratott a hazai színpadon. A gálaműsor után a meghívott vendégekkel közös vacsorára került sor, majd az est táncházzal folytatódott.

Az eseményt két népzenei zenekar is színesítette, a Haricska Zenekar, akik Marosludasról érkeztek és a gálaműsorban muzsikáltak, valamint Hrúz Márton és barátai, akik pedig a táncházban húzták a talpalávalót. A 30 éves jubileumi ünnepség fergeteges előadásokkal zajlott le, sikerült méltón megünnepelni ezt a különleges évfordulót. Az esemény tele volt emlékezetes pillanatokkal és örömteli találkozásokkal. Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy pont ebben az évben lehettem ösztöndíjas a szervezetnél és segíthettem az egyesület munkáját, valamint közreműködhettem az esemény létrejöttében.