Jelenlegi hely

Adventi készülődés Rahón

/ Szárencsev Márkó /
szarencsev.marko képe
A Karácsony előtti időszakban számos program tette színesebbé a gyermekek életét a kárpátaljai Rahón. Az adventi vasárnapokon tartott gyertyagyújtás mellett lassan szokássá válik Rahón az éves szavalóverseny is. Idén a diákok negyedik alkalommal mérhették össze tudásukat a versenyen. Néhány nappal később pedig a Mikulás is meglátogatta Rahót.

 

December 4.-én rendezték Rahó városban a 4. Felső-Tiszavidéki Szavalóversenyt, amely több környező falut, köztük Kőrösmezőt is vendégül látott.

A versenyt Rahó polgármestere, Viktor Medvigy nyitotta meg, köszöntve a jelenlévőket. Először Faragó László, beregszászi konzul és Becske Adrienn, a Viski Bicskások egyik tagjának közös előadásában hallhattunk egy szórakoztató jelenetet, mely a magyar nyelv helyes szóhasználatára hívta fel a figyelmet.

A versenyen résztvevő gyermekeket kor, illetve lakóhely szerint szerepeltek. Ezen felül még két további kategóriában versenyezhettek:énekben és versmondásban. Mindegyik induló korábban kapott egy karácsonyi dalt vagy verset, egyet pedig szabadon választott magának.

A vendégeket a műsor szünetében szendvics és meleg tea várta, ezalatt a zsűri meghozta döntését. Szoros verseny volt, több megosztott helyezés is született. Korosztályonként kihirdették a győzteseket, ezután mindegyik induló oklevelet és ajándékot kapott. Az ajándékokat közösen ajánlotta fel a budapesti Szent István Általános Iskola és az V. kerületi Önkormányzat.

Három nappal később, December 7.-én a Rahói Magyar Általános Iskolába érkezett a Mikulás. Ezúttal a polgármester nevében Hőnis László képviselő köszöntötte a diákokat. A gyermekek énekkel és versekkel várták a Télapót, aki meg is érkezett hozzájuk. Persze, nem üres kézzel jött, hanem teli puttonnyal kedveskedett az iskolásoknak és óvodásoknak. Külön figyelmet kapott a 2. osztály, akik további versekkel készültek az ünnepségre.

Az eseményekre kapott ajándékokat köszönjük az V. kerületi Önkormányzatnak. Az idei ünnep mindenki számára emlékezetes lesz.