Jelenlegi hely

Adventi koszorú szavalóverseny

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
Az idei adventi időszakban immár 13. alkalommal rendezték meg az Adventi koszorú szavalóversenyt. A rendezvény házigazdája a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum volt.

A nagyszabású versenyen több település képviseltette magát. A közel 100 fő, aki versenyezni jött, Gyulafehérvárról, Vajdahunyadról, Nagyszebenből, Aradról, Petrozsényból, Déváról valamint a magyarországi Kaposvárról, Zsombóról és Barcsról érkezett.

Több kategóriában, korosztályonként több helyszínen, különböző szakértői zsűri előtt történt a megmérettetés, melyet a kiértékelés alatti kézműves foglalkozás is színesített. A hosszas és gondos előkészület kézzelfogható volt, hiszen minden zökkenőmentesen ment, mindenki tudta mi a feladata.

A rendezvényt színesítette a legfiatalabbak Mikulás műsora, a Szent Antal plébánia ifjúsági zenekara, valamint a vendégek és a házigazdák köszöntője is.

Az eredményhirdetés folyamán nagyon sok díj és különdíj talált gazdára. A zsűri tanácsokkal is ellátta a versenyzőket, így üres kézzel senki nem mehetett haza. Elmondhatjuk, hogy ez a határokon is átívelő színvonalas rendezvény évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, így mindenki, aki részt vett már rajta, előretekintve várja a jövő évi találkozást. Hiszen üzenhetjük mindenkinek:  "A vers árnyék, a fény gyermeke, megfogni nem tudod, s ha látod, érzed, hallod, tudod, sejted, hogy van valami titka, amit még az sem képes megfejteni teljességgel, akiből, vagy akin keresztül érkezik."