Jelenlegi hely

Adventi tevékenységsorozat Déván

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
A Dévai Unitárius Szórványközpont az adventi várakozás időszakában egy tevékenységsorozatot hirdetett, melynek állomásain, minden hétvégén, valami újat, valami érdekeset, de ami a legfontosabb, egy közösségben lévő együtt várakozásnak a lehetőségét teremtette meg.

Az állomások hétről hétre színesebbé tették az adventi készülődésünket, új dolgokat, új embereket ismerhettünk meg.

Elsőként a Budapestről érkező Hargitay család vegyes kórusa énekelt a dévai unitárius templomban. Egy héttel később a Petőfi Program két Hunyad megyei ösztöndíjasa: Barna György és Szedlák Katalin előadása következett Kárpátaljáról, a dévai Dalospacsirta gyermekkórus fellépésével összhangban. A következő állomás alkalmával Szabó Péter „Kitárnám ablakom” c. verseskötetét mutatta be Brittich Erzsébet. Zárásként Koppándi Éva reflexológus tartott gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást a talpmasszázs gyógyító hatásairól.

Minden alkalomnak az előadásokat közös kézműves foglalkozás és a szeretetvendégség követte. Így az adventi koszorúkészítés, színes és illatos gyertyaöntés, képeslap készítés, mézeskalács sütés, valamint a karácsonyi dísz készítés is mind nagy érdeklődésnek örvendtek. A forralt bor, a meleg tea, a karácsonyi zene és a finom sütemények biztosították a meghitt, kellemes hangulatot.

Összességében elmondható, hogy az egész programsorozat egy színes pontja volt a dévai magyar közösségnek, nagyon jó lehetőséget adott az adventi várakozásunk közösségben való megélésének.

A rendezvénysorozatról készült képek a galériában megtekinthetőek.