Jelenlegi hely

Adventi zenés műsorral köszöntötték az óvodapedagógusokat Rimaszombaton

/ Fábián Zoltán /
fabian.zoltan képe
Karácsony havában, december 1-én zenész műsorral köszöntöttük az óvodapedagógusokat Rimaszombaton a Csillagházban.
Fotó: Gecse AttilaFotó: Gecse AttilaFotó: Gecse AttilaFotó: Gecse Attila

A Rákóczi Szövetség 20 ezer külhoni óvodásnak küldött karácsonyi ajándékot és 541 külhoni óvoda adventi közösségi eseményét karolta fel a magyar iskolaválasztás jegyében, támogatóinak köszönhetően. Ezen alkalomhoz csatlakozott a Petőfi-program Rimaszombaton, mely keretén belül zenés műsorral  köszöntöttük gömöri óvodapedagógusokat.

A műsorral az volt a legfőbb célkitűzésem, hogy nagy hangsúlyt kapjon a felhívás, miszerint „Írasd Te is magyar óvodába/iskolába a gyermekedet”! A zene jó eszköz arra, hogy megszólítsuk a fiatalokat és a szülőket, s  az üzenet eljusson a megfelelő helyekre. Sok munkával kézzelfogható eredményeket lehet elérni.

A Karácsony készül, emberek című koncerten Mikulási-ajándékként részt vehettek a Tompa Mihály Alapiskola elsősei is.

Karácsonyi csomag az óvodásoknak

A 20 ezer óvodásnak küldött apró ajándék és a szülőket megszólító levél a magyar társadalom odafigyelését és a magyar iskolaválasztás meghatározó fontosságát igyekszik kifejezni.

Pósa Homoly Erzsébet, az esemény szervezője a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta: „A Rimaszombat és környékéhez tartozó 27 óvodába összesen 689 óvodás jár, s várhatóan több mint 370 elsőst íratnak majd magyar iskolába a térségből. Ezúton is hálásan köszönjük az óvodapedagógusok munkáját, akik segítik a Rákóczi Szövetség törekvését abban, hogy tavasszal minél több magyarul beszélő, külhoni, nagycsoportos óvodás gyermeket magyar iskolába írassanak szülei.”