Jelenlegi hely

Állt a bál...

Farsangi mulatságot rendeztek Kisoroszon

/ Gogolák Mariann /
gogolak.mariann képe
A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a bálok, mulatozások, vidám lakomák, népünnepélyek jellemzik.
Farsang KisoroszonFarsang KisoroszonFarsang KisoroszonFarsang Kisoroszon

A farsang csúcspontja a karnevál, magyar nevén a farsangfarka. Ez a farsang vasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Világszerte számos városban ekkor rendezik meg a karnevált, Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a Mohácsi Busójárást.

A vajdasági Kisoroszon is évről évre megszervezik a farsangi mulatságot. Az idei alkalommal, szép számmal készültek a fellépők az eseményre. Az általános iskola diákjai, helyi fiatalok és az ének kórus tagjai örvendeztették meg a közönséget táncos-dalos, prózai és komikus némajáték-jelenetekkel tűzdelt műsorukkal. A vidám összeállítással sikerült az arcokra mosolyt, a lábakba ritmust, a kezekbe tapsot varázsolni. Természetesen elmaradhatatlan eleme a farsangnak a fánk, amelyből bőségesen készítettek a helyi asszonyok. A jó hangulatú est táncos mulatsággal és nótázással zárult.