Jelenlegi hely

Anyák napja a zselízi Alapiskolában

/ Bíró Bernadett /
biro.bernadett képe
2024. április 30-án került sor a zselízi Alapiskola anyák napi műsorára. A délutáni órákban a helyi Kulturházban került megrendezésre.
Zselízi nézőközönségFazekas Anna. Őreg néne őzikéje szerepébenZenés-verses összeállításaLúdas Matyi szerepben

A rendezvényt Máté Anikó igazgatónő nyitotta meg és köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve, hogy együtt ünnepelhetjük ezt a jeles napot. Az alsó tagozatosak minden évben lázasan készülődnek erre az alkalomra, hisz tudják és érzik, hogy köszönetet kell mondaniuk anyukájuknak és nagymamáiknak. Ezen a napon mindenki hálás: a gyerekek szüleikért, a szülők gyerekeikért. Nagyon változatos műsorral lepték meg a nézőközönséget a tanulók.

Az első osztályosok (felkészítő tanáruk: Nagy Tünde) verses-zenés összeállítással, addig a II.A és B-sek (felkészítő tanáruk: Erdélyi Tünde és Félix Mária) az "Egyszer egy királyfi..." zenés színdarabbal készültek. A III. A-ban (felkészítő tanáruk: Horváth Csilla) tanuló fiúk és lányok először versekkel majd egy tánccal lepték meg a közönséget.

Fazekas Anna: "Öreg néne" őzikéje című mesét a III. B osztályosok mesélték és adták elő számunkra (felkészítő tanáruk: Duba Annamária és Bíró Bernadett). Szintén zenés-verses összeállítással készült a IV. A osztályba (felkészítő tanáruk: Sajka Mária) járó gyerekek, akik előadásuk végén a nézőközönség között édesanyjukat megkeresve egy virágot adtak át. Nagy öröm volt látni mindenki számára Fazekas Mihály: "Lúdas Matyi" című mesét, melyet most a IV.A osztályban (felkészítő tanáruk: Mokos Éva) tanulók adtak elő számunkra. De a felső tagozatos lányok is készültek tánccal, melyet saját tanári segítség nélkül tanultak meg.

Demeter Lujza énekhangjáva ismét elkápráztatott minket. Elmondhatom, hogy a szemek nem maradta szárazon, hisz változatos, meghitt és szeretetteljes rendezvénynek voltunk részesei.