Jelenlegi hely

Apa és nagymama is együtt kézműveskedett a hétvégén

Családi nap Szepsiben

/ Tasnádi Szandra /
tasnadi.szandra képe
A szülők és a nagyszülők is együtt agyagoztak, kézműveskedtek a hétvégi családi napon, Szepsiben, a Salkaházi Sára iskolában. Gyertyát önthettek, adventi koszorút készíthettek, agyagozhattak és néptáncolhattak együtt a gyerekek és a szülők.
NéptáncKerámia tárgyakat készítettünk együttKarácsonyi ajtódíszAz iskolabusz megáldása. Forrás: https://felvidek.ma/2019/12/szepsiben-a-csaladi-napon-kerult-sor-az-iskolabusz-megaldasara/

Szent András, a kassai főegyházmegye védőszentjének ünnepén tartott egy napos rendezvény legfontosabb programja és egyben legnagyobb látványossága az új iskolabusz megáldása volt. Nagy István, az iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, valamint a Budapestről érkezett vendégeket, és annak cégnek a vezetőit, akiknek segítsége és közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg ez a projekt. A cég vezetője, Homm Károly ünnepi köszöntőjében kifejtette, mennyire fontosnak tartja a nemzeti összetartozást, és mennyire elkötelezett iránta. A Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontba az új iskolabusz olyan magyar gyerekeket szállít, akiknek a lakhelyén nincs magyar iskola, és szegényes a tömegközlekedés. Nemcsak ebben lehet a tanulók segítségére, hanem kirándulásokra, iskolai programokra, tanulmányutakra ad lehetőséget - tudtuk meg a megnyitó ünnepségen. Minden szülő és gyerek boldogan, saját kézműves munkájával a kezében térhetett haza a hétvégén.