Jelenlegi hely

Az oktatás nehézségei a koronavírus időszakában

Online oktatás

/ Kiss Csaba /
kiss.csaba képe
Az oktatás nehézségei a korona vírus időszakában.
A családTalaz Mária Nárcissza- Verselő Kárpát-medence szavalóversenyTalaz Ofelia Amália- Verselő Kárpát-medence szavalóverseny

Az oktatás nehézségei a koronavírus időszakában

Március 9-én nagyon váratlanul ért minket, hogy az oktatást felfüggesztették. Moldva azon régiók közé tartozik, ahol nehézkesen működik az internet. A legtöbb családban csak mobil internet elérhetőség van, ami egy idő után nagyon lelassul. Nagy fejtörést okozott számomra, hogy így hogyan tudom folytatni az oktatást. Első lépésként telefonon próbáltam mindenkit elérni és kiadni a különböző feladatokat. A gyerekek nagyon örültek a jelentkezésemnek, és lelkesen küldték vissza a feladatokat. Lassan sikerült minden korosztálynak külön csoportot létrehozni, így gyorsabban és könnyebben ment a közös munka. A gyerekek számára az egyik feladat az volt, hogy írják le, hogyan élik meg az otthon töltött napokat. Egy számomra érdekes fogalmazást szeretnék megosztani Bíró Mária Denissza Vlll-osztályos diákomtól.

„Megváltott a karantén….

Nagyon boldog voltam, amikor azt mondták, hogy két hetet otthon fogunk élni a COVID-19 miatt. Eltelt a két hét, eltelt három hét, eltelt édesapám születésnapja, eltelt a húsvét, eltelt édesanyám születésnapja és ma 2020.04.27-e van. Mindjárt két hónapja, hogy nem mehetünk az iskolába.

Én a karanténban sokat dolgoztam a kertben, készültem a vizsgákra. Tortát, kürtőskalácsot készítettem. Segítettem édesanyámnak és a kistestvéreimre vigyáztam. Arra jöttem rá, hogy nagyon nehéz ez az időszak, hogy csak akkor mehetsz ki a házból, mikor valami fontos dolgot kell intézni. A karanténban összebarátkoztam a szüleimmel azon kívül, hogy a szüleim, most már a barátim is lettek. Most újra megismertem önmagam.

Abban bízom, hogy hamar eltelik ez a COVID-19, és megtanított mindenkit arra, hogy többet kell figyelnünk egymásra és a Földre.”

A karantén ellenére sikerült online verstanulást is megvalósítani így két diákommal részt vettünk a Verselő Kárpát-medence online szavaló versenyen.

Megváltozott az élet az egész faluban, családok szakadtak szét húsvét időszakában, mivel az édesapák nagy része külföldön dolgozik, és nem tudtak hazautazni. Szigorú kijárási tilalom van.

Április végén értesültünk, hogy Romániában csak szeptemberben indul újra az oktatás, így továbbra is online folytatódik az oktatás.