Jelenlegi hely

Bécsben lépett fel a dévai Margaréta tánccsoport

/ Ciceri Attila /
ciceri.attila képe
A Szent Ferenc Alapítvány működését lelkes, önzetlen támogatók segítik. Rendszeresen gyűjtenek adományokat és segítenek a szállításukban is. Február 19-21. között egy ilyen csapat látta vendégül a Margaréta tánccsoportot Bécsben.

A kiutazást intenzív felkészülés előzte meg. A gyerekek lelkesen, magukat meghazudtoló energiával készültek. Sokan ezelőtt nem jártak az Osztrák fővárosban, sőt volt olyan is, aki még nem lépte át Románia határait. Izgatottan vágtunk neki a közel 13 órás útnak. Ahogy megérkeztünk, már kezdődött is a nagy kaland. 19-én este a maueri plébánián Böjte Csaba tartott egy beszámolót, ami alatt a táncosok előadták produkcióikat. A csoporthoz csatlakozott két lány a csíksomlyói házból, akik léleksimogató hangjukkal kényeztették a közönséget. Másnap kora délután egy nagyon élvezetes és emlékezetes városnézésen vehettünk részt. Úgy gondolom, a rövid idő ellenére a gyerekek sok jellegzetes épületet, helyet megismertek. Este az Am Tabor Plébánia nagytermében szerepeltek a gyermekek. Nagyon nagy sikert arattak. Őket követte Csaba testvér előadása. Az estét a bécsi Délibáb Táncegyüttessel való közös táncolás zárta. A dévai gyerekek nagyon élvezték, hiszen ilyenben eddig még nem volt részük. 21-én délelőtt 11 órakor részt vettünk a Német Lovagrend templom miséjén, amit Csaba testvér celebrált. A mise után újra nekivágtunk a 13 órás útnak.

A hétvégén a Mittag család látott bennünket vendégül. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a sok törődést, hogy ilyen szeretetteljes, odaadó család körében tölthettük a bécsi hétvégét!