Jelenlegi hely

Becsengettek!

Elkezdődött az újabb tanév Bukarestben

/ Czine Attila /
czine.attila képe
Szeptember 10-én, hétfőn, az Ady Endre Elméleti Líceum és Napközi ismét megnyitotta kapuit.
A Rondó zenetáboros diákokSzilágyi Rudolf köszöntőjeTavévnyítóA katolikus pap áldása

Az épület aulájában összegyűlt 156 iskolást, 52 óvodást, azok szüleit és minden jelenlevőt az iskola igazgatónője Trif Olga köszöntötte. Zsold Béla református tiszteletes gratulált, és biztatta az új igazgatót „Ha ezt a munkát kaptad Istentől, biztos, hogy segíteni fog a véghezvitelében is”. A diákokat is jó tanácsokkal látta el, megemlítve az iskola és az egyház közös múltját és fontosságát. Ţâmpu Cristinel katolikus pap imádkozott az iskoláért, tanulókért, pedagógusokért és az új tanévért, majd szenteltvízzel megáldotta a jelenlévőket. Az áldás után az igazgatónő Ady Endrét idézve megkezdte tanévnyitó ünnepi beszédét „Ha élet zengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz.”, biztatta a tanulókat egy sikeres új tanévre.

A továbbiakban felszólalt Nagy Éva, az Oktatási Minisztérium munkatársa, Buday Richárd Tibor, a bukaresti RMDSZ területi szervezetének elnöke, Gedő Eszter, a bukaresti RMDSZ területi nőszervezetének elnöke, végezetül Szilágyi Rudolf, az Ady Szövetség elnöke üdvözölte a jelenlévőket.

Az évnyitó legkedvesebb momentuma volt, amikor az igazgatónő köszöntötte a 21 tagú előkészítő osztályt és tanítónőjét, Antal Rékát, akik hétfőn lépték át először közösen az iskola küszöbét. Majd ismertette az osztályokat, valamint azt, hogy melyiknek ki a tanítója és az osztályfőnöke.

Az ünnepséget a Rondó zenetáborban részt vett tanulók az Anna Kendrick, When I’m Gone című számának előadásával zárták.

A rendezvény után a diákok tanítóik és osztályfőnökeik kíséretében elfoglalták osztálytermeiket, és megkezdődött a 2018-2019-es tanév.