Jelenlegi hely

Bóbita Gyermeknapok a Teleki Magyar Házban

/ Széles Zsolt /
szeles.zsolt képe
Háromnapos programsorozattal várta hétvégén a gyerekeket a nagybányai Teleki Magyar Ház gyermeknap alkalmából.
Meseerdő - Bóbita gyermeknapokBóbita gyermeknapokBóbita gyermeknapokMeseerdő - Bóbita gyermeknapok

Pénteken kiosztásra kerültek a Rákóczi Szövetség által ajándékozott iskolatáskák a magyar iskolába iratkozó diákok között.  Szombaton Kézmíves Szombatot tartottak, melyen készültek diós bugattyúk, szélforgók és fűzött karkötők, valamint szebbnél-szebb gyöngybohócok, kavicsképek és színes fonalkorongok kerültek ki az ügyes gyermekkezek alól. 

Majd délután a Pici-licit és a Csere-bere-vásár került megszervezésre, ahol kinőtt plüssállatok, megunt társasjátékok, rongyosra olvasott mesekönyvek találtak új gazdára. A program már hagyományosnak mondható, hiszen évek óta nem múlhat el gyermeknap e nélkül a Magyar Házban. Az idei licit egyik legnépszerűbb tárgyának egy bögre, és egy öreg lekvár bizonyult.

Vasárnap aztán különös társaság gyülekezett a Ház udvarán. Lassú beszédű ember lassú tűz mellett teát kavargatott; varázsitallal kínálgatta az erdőjáró ruhában érkező Bóbitákat (akik az iskolába készülő vagy kisiskolás gyerekek voltak), akik mindannyian Meseerdő elvarázsolt népét készültek megmenteni.

A gyermekek a Vén Gombacsináló vezetésével (merthogy ő volt a lassú beszédű) eredtek útnak a Szent János patak völgye felé, hogy a gonosz vén Boszorkány áldozatait feloldozzák a varázslat alól: segítsenek a Csizmás kandúr elveszett csizmáját megtalálni, felébreszteni Csipkerózsikát, tüzet gyújtani Malackának, hogy felforralhassa farkas-kopasztó vizét, vagy éppen a bölcs Öreg Király bölcsességét, s kedves találóskérdéseinek megfejtéseit visszaszerezni.

A komoly bátorságot igénylő úton találkozhattak még az Erdő Angyalával, a Parázsmanókkal és a Tűztündérrel is. A nap végére sikerült nekik a Meseerdő lakóit a normális kerékvágásba visszaterelni, és még azt is megtapasztalhatták, hogy a boszorkány és az árnyéka néha külön úton járnak. 

A programok hangulatáról meséljenek az ott készült fényképek, melyek a galériákban megtekinthetőek.