Jelenlegi hely

Büszke forradalmárok az 1848/49-es megemlékezésen

Magyarország igazságügyi minisztere is ellátogatott a szarajevói ünnepségre

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
Felemelő és megható pillanatoknak lehettünk tanúi március 21-én, amikor ünnepélyes megemlékezést tartottunk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából. Bár az esemény hivatalos szervezője a HUM Magyar Polgárok Egyesülete volt, végül számtalan támogatást kaptunk. A rendezvényen tiszteletét tette és beszédet tartott Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere is.
KisdobosBüszke huszárForradalmi beszédMagyarország igazságügyi miniszterének ünnepi beszéde

Az elmúlt hetekben nem csak Szarajevóban élő magyar gyermekeink, hanem szüleik is lázasan készülődtek az ünnepi műsorra. Akár az otthoni verstanulásokat, akár a kokárdakészítést, vagy éppen az ünnepi öltözet beszerzését nézzük, mindenképpen elmondható, hogy az összes résztvevő család alaposan kivette részét a felkészülésből.

Az egyesület tagjai, valamint a Szarajevóban tartózkodó családok munkáján felül kiemelkedő támogatást köszönhetünk Magyarország szarajevói nagykövetségének, valamint az EUFOR Szarajevóban szolgálatot teljesítő magyar katonáinak, akik jelenlétükkel és technikai felkészültségükkel jelentősen hozzájárultak az esemény sikeréhez.

Külön megtiszteltetés és nagy öröm a szarajevói magyar egyesület számára, hogy rendezvényünkre ellátogatott Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere is, aki jelenlétével és ünnepi beszédével emelte a rendezvény hangulatát. 

Négyesi József nagykövet is támogatta a rendezényt, és ő olvasta fel a miniszterelnöki üzenetet, mellyel - amellett, hogy elismeri eredményeinket - további kitartó munkára ösztönöz bennünket!