Jelenlegi hely

Célkeresztben a parlagfű

Sikeresen szerepeltek gyerekeink a rajz és plakátpályázaton

/ Virág Ádám /
virag.adam képe
Eredményesen szerepeltek a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága által meghirdetett fotó, rajz és plakát pályázaton. A pályázat november 30-án zárult le. Az eredményhirdetés és az ajándékok kiosztása pedig december végén történt. A felhívást követően 127 pályázatot bírált a neves szakmai zsűri.
eredmény1eredmény2eredmény3ajandekcsomag1

A végeredmény közzétételekor külön említették a dévai gyermekek rajzait, mint a legtávolabbról érkezett pályázatokat. Parlagfűirtással kapcsolatos fotókat, rajzokat és plakátokat vártak a pályázat meghirdetői. A kiírás célja szemléletetformálás volt, és az, hogy ösztönözzék a parlagfű irtását. A zsűrik főként az eredetiséget, a kreativitást és a pályázók életkorát vették figyelembe. A szakmai zsűri tagjai voltak: Kőházi Mária, a zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola művészeti igazgatóhelyettese, Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi alelnöke, Mekler Tímea grafikus- és online marketing szakértő, Gábriel Géza, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-Felügyeletért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese és Balogh Róbert fotóművész.

Amellett, hogy az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága köszönetét fejezte ki a pályázóknak a részvételért, a jutalom sem maradt el. Minden egyes gyermeknek, aki rajzolt a pályázaton, a szervezőktől „célkeresztben a parlagfű” ajándékcsomagot kaptak. A gyerekek csomagjában színes ceruzák, fülhallgató, zseblámpa, kulcstartó, pörgettyű és notesz volt. 

Az ajándékokat decemberben meg is kaptak, a rajzaikat pedig kiállítottuk az iskola épületében.