Jelenlegi hely

Családi Liliomvadászat

Tavaszi mozdulj meg, cserkész módra

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe
„Stefansdorftól délre, egykoron gazdag legelők és erdők öveztek, melyeket Johannita barátok műveltek. Kolostorom lakói gyakran kimerítettek, de máig belőlem vizet meríthettek.”
Cserkészben liliomvadászatonMegtalálókA megtalálandó liliomA rejtekhelyhez vezető kút

Vajon mit is rejtenek a fenti szavak? Kincseket. A tavasz, a természet, a friss levegő, a felfedezés, a kaland kicseit.  Az online világba kényszeritett napjaink feloldására fontos, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek a szabadban, természetesen az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva. Különösen mi cserkészek kerültünk nehéz helyzetbe, hiszen minden évben várva-várjuk a természet éledését, ilyenkor túrabakancsba bújtatjuk lábunkat, hátunkra táskát kerítünk és bebarangoljuk az erdőket, mezőket. Sajnos az idei tavasz nem ígérhet nekünk közös kalandokat, de ez nem jelenti azt, hogy egyénileg, barátokkal, vagy a családdal ne tehetnénk érdekes és értékes felfedezéseket a természetben. Így született meg az ötlete a Családi Liliomvadászatnak.

A kalandos kincsvadászat során egy-egy felfestett cserkészliliomot kell megtalálniuk a cserkészeknek, melyhez az utat egy rejtvény megfejtése adja. Ahhoz, hogy a feladványt felfedje a liliom helyét, bizony szükségeltetik Rimaszombat város történetének a tudása is. Így akik végül célt érnek, s fényképeikkel bizonyítják, hogy valóban megtalálták a cserkészliliomot, arról is tanúbizonyságot tesznek, hogy városuk történetét is jobban megismerték.

A múlt héten útjára indított liliomvadászat, nagy sikernek örvend cserkészeink körében, s egyre többen lelnek rá a liliom rejtekére. A kaland azonban még nem ért végett, mivel minden héten újabb és újabb cserkészliliomok várják a szabadba vágyókat, hogy megleljék őket.