Jelenlegi hely

Cserkész KiMitTud

A rimaszombati cserkészek vetélkedője

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe
„A pihenésen nem üresjáratot értek, hanem a tevékenység megváltoztatását.” (Robert Baden-Powell)
Csúsz Balázs és Boholy László alkotása - NapóraSzéplaky Niki és nyertes pályázataNagyházas Kitty a cserkész kategória második helyezetének munkájaAgócs Enikő ültetett növényei

BiPi szavai híven reflektálják az elmúlt időszakot, melyet lassan magunk mögött hagyhatunk. A kényszerű „pihenés” sem telt tétlenül a rimaszombati 4.sz. Hatvani István cserkészcsapat tagjai számára, számos program várta őket a karantén időszaka alatt is, melyek közül a kreativitást előtérbe helyező Cserkész KiMitTud örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Cserkészeinket alkotásra buzdítva vártuk tőlük azokat a műveket, tevékenységeket, melyek a cserkészethez kapcsolódnak. Magát a versenyt kiscserkészek, cserkészek kategóriában hirdettük meg, de a felnőttek is kedvet kaptak arra, hogy megmutassák ők miben is jók, így végül három kategóriában hirdethettünk győzteseket.

S, hogy milyen pályamunkák születtek? Bizony igen gazdag volt a versenyzők fantáziája. A kisebbek főként rajzoltak, festettek, de akadtak olyanok is, akik kitisztítottak egy közterületet, vagy éppen növényeket ültettek szebbé téve ezáltal környezetüket.

Győzteseink a három kategóriában:

A kiscserkészek közül Agócs Enikő, aki kreatív balkonládákat alkotott növényeik számára újrahasznosított tárgyakból, valamint a házuk mellett található közteret tette rendbe.

Cserkész kategóriában Széplaky Niki vízfestménye nyerte el a zsűri tetszését.

A felnőtteknél Csúsz Balázs és Boholy László napórája nyert, melynek alapját egy kivágott fa adta a városi temetővel szemközti parkban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetélkedőt a jövőben többször is megszervezzük cserkészeink számára.