Jelenlegi hely

Délibáb Karácsonyi Ünnepség és Táncház

/ Keller Rita /
keller.rita képe
A Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb 2015. december 12-én, szombaton tartotta meg hagyományos Karácsonyi Ünnepségét. A rendezvényt az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek Csúcsszervezetének elnöke, Steip Ferenc nyitotta meg, üdvözölte a vendégeket, az egyesületi tagjait, a Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibábot, annak vezetőit és táncosait, valamint a Bécsi Magyar Munkásegyesületet.
Karácsonyi TáncházRézsarkantyú citerazenekarKarácsonyi Táncház_

 

Köszönetet mondott a tagszervezeteknek az idén is kimagasló teljesítményért, a 2015-ös évben elért eredményekért. A nyitóbeszéd után a Rézsarkantyú citerazenekar játszott és énekelt, majd a Piszker Ágnes vezette Szivárvány gyermek néptánccsoport kis növendékei énekeltek. A kisebbek után természetesen a „nagyobbak” is felléptek, majd sor került a Karácsonyi ajándékok kiosztására nemcsak a tagszervezetek, hanem a gyerekek számára is. Az ünnepség családias és meghitt hangulatát a közös kézműves foglalkozás és mézeskalács készítés tette mozgalmasabbá.Csuhéból és különféle természetes anyagokból,karácsonyfadíszeket készítettek, a foglalkozást pedig mézeskalács sütéssel zárták. A szervezők a kisebbeket az ezt követő gyermek táncházra invitálták, majd egy rövid vacsora után, 20-órától kezdetét vette az igazi Karácsonyi Táncház. 

A terem két végében felváltva zenéltek a Rézsarkantyú citerások, és a Nyári Balázs és Rácz László vezette vendég zenészek. Az egyre növekvő létszámú érdeklődők megállás nélkül táncoltak, az újonnan érkezők pedig folyamatosan csatlakoztak hozzájuk. A felnőttek között ott táncoltak a fáradhatatlannak látszó kis néptáncos gyerekek is. Nem telt el sok idő, mire teljesen megtelt a Délibábosok Jagdgasse-i próbaterme, ahol a jó hangulatról a zenészek és a táncosok egyaránt gondoskodtak.

A jókedvnek tényleg csak az idő és a kifulladás szabott határt, bár a vendégek így is hajnalig ropták a táncot.