Jelenlegi hely

Délibáb táncház sorozat: Bolgár-Magyar táncház

/ Keller Rita /
keller.rita képe
A Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb 2016-ban is folytatja a már 2015 őszén elindított nagy sikerű táncház sorozatát. A görögök és írek után ezúttal a bolgárokkal tartottak közös táncházat a Délibábosok 2016. január 29-én, Bécsben, a 10. kerületben.
Bolgár-Magyar Táncház a DélibábbalBolgár-Magyar Táncház a DélibábbalBolgár-Magyar Táncház a DélibábbalBolgár-Magyar Táncház a Délibábbal

Az érdeklődőket a már megszokott módon 17:30-tól várták a Jagdgasse-i próbatermükbe, ahol először a gyermek táncházba, melyet Piszker Ágnes vezetett, majd 19:00 órától pedig felnőtt táncházba lehetett csatlakozni. Elsőként a „Kitka” bolgár néptánccsoport tanított lépéseket Valja Drjanovska és Diana Stoeva vezetésével, majd a Délibáb táncosai közül Cseke Szilveszter vezetésével magyarbődi, rábaközi és szatmári táncokat, Sipos Tibor pedig moldvai táncokat tanított. A telt házas rendezvényen kiváló volt a hangulat, a vendégek szinte abba sem akarták hagyni a táncolást.

A Délibábosok évente megrendezésre kerülő Wiener Vielfalt rendezvénysorozatának nagy sikerére való tekintettel született meg ennek a táncház sorozatnak az alapötlete. A tervek szerint évente 5 alkalommal 5 különböző nemzet tanít majd táncokat a magyarokkal együtt, melyeken mindkét nemzet bemutatja saját táncát, zenéjét. A magyar népi táncok, zenék és kultúra ezzel is szélesebb körben kerül bemutatásra és megismertetésre. A táncházak többnyire élőzenések, a magyar zenékért és a jó hangulatért ez alkalommal a Magyarországról érkezett Tordas székhelyű Tüzifa citeraegyüttes volt a felelős Fazekasné Domak Anikó vezetésével.

   

Az idei év első Délibáb által szervezett „bolgár-magyar” táncháza igen nagy sikerrel zárult, rengetegen eljöttek és nagyon jól szórakoztak. Ez a táncház is lehetőséget biztosított új kapcsolatok, barátságok kialakítására magyar és nemzetközi körökben egyaránt.

A Délibáb tagjai és táncosai legközelebb február 26-án tartanak táncházat, ezúttal a Kárpátaljáról érkező Kokas banda zenél és a Kokas család tanít majd táncokat.