Jelenlegi hely

Déván is megszólalt az „első csengő”

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
Szeptember 14-én új tanév kezdődött a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban. A tanévnyitó Kocsis Attila Levente iskolaigazgató ünnepi köszöntőjével kezdődött, melyben elmondta, hogy az elmúlt sikeres tanév után idén 520 diák ülhet be az iskolapadokba.

Beszédében kitért arra, hogy az iskola pedagógusai, diákjai, valamint a szülők is büszkék lehetnek arra a kitüntetésre, melyet az intézmény tíz éves működésének egyik elismerése. Ez nem más, mint a Külhoni Magyarságért Díj, melyet maga Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adományozott az iskolának augusztus 19-én. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az elmúlt években az iskola munkáját.

Az igazgató megnyitója után, Balogh Botár Csaba aligazgató mondta el reményteljes szavait, melyek az iskola pedagógusaihoz és diákjaihoz egyaránt szóltak. Az aligazgató szavai után köszöntötték még a jelenlévőket: Palkó Cecília, a dévai Szent Ferenc Alapítvány igazgatója, Széll Lőrinc, a Hunyad megyei Ifjúsági Hatóság igazgatója, Burján Gergely, az RMDSZ megyei szervezetének képviselője, dr. Máté Márta főtanfelügyelő helyettes, valamint Winkler Gyula EP-képviselő.

A tanévnyitó fénypontjaként pedig első ízben csendült fel az intézmény himnusza – a Téglás Himnusz – melynek szövegét Csatlós Erzsébet Zsófia tanítónő szerezte.

Az ünnepség végén Albert Leánder OFM és Koppándi-Benczédi Zoltán unitárius lelkész Isten áldását kérték a diákokra, szüleikre és tanáraikra, a következő tanévre, majd megszólalt a csengő, és minden diák számára megkezdődött az első osztályfőnöki óra.