Jelenlegi hely

Egész napos tánc Maradékon

Tánckurzus és táncház a maradéki kultúrházban

/ Szabó Nóra /
szabo.nora képe
2018. április 29-én újra otthont adott a maradéki kultúrház egy egész napos tánckurzusnak. Az oktatás reggel 10 órakor kezdődött és délután 16 óráig tartott. Több településről is ellátogattak Maradékra: Satrincáról, Nyékincáról és Tiszakálmánfalváról is érkeztek néptáncosok.
táncoktatás a maradéki kultúrházbanismerkedés a somogyi táncokkal - oktató Kiss ZsélykóTáncok közti játékOktatás

Magán a kurzuson somogyi táncokat oktatott Kiss Zsélykó táncpedagógus és Raffai Anikó. A programnak a komplexitásához az is hozzátartozott, hogy az oktatás nem csupán az adott tájegység táncainak mélyítését foglalta magában, hanem elméleti hátteret is igyekeztek nyújtani a gyerekeknek. A tánc és játék után a résztvevőkvetítést láthattak archív videókról, továbbá térképen is elhelyzeték az oktatók, mely területről hozták táncot, melyet oktattak.

Az egész napos program teljességén sokat színesített a Temerinből ellátogató Berbence zenekar – Nagy Bence, Nagy Gergő és Darázs Imre – akik déltől biztosították a talpalávalót.

A kurzus végeztével kötetlen táncházzal folytatódott a program.

A nap nem lehetett volna sikeres a maradéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nélkül, akik az ebédet és az egész napi frissítőket biztosították a táncos gyerekeknek és kísérőiknek.

Összességében egy nagyon eredményes programot tudhatott maga mögött a szerémségi magyar közösség, ahol több, mint ötvenen élvezhették a magyar népzenét és táncot egy egész napon át!