Jelenlegi hely

Egy barátság kezdete

Asszonykórusok Rahón

/ Bangó Aliz /
bango.aliz képe
A rahói és a töki asszonykórus koncertet adott április 28-án a kárpátaljai Rahón. A közös éneklés és a találkozás öröméért utazott a Felső-Tisza-vidékre, Budapest mellől az asszonyok csapata.
Rahói és a töki Kotkoda asszonykórusRahói és a töki Kotkoda asszonykórusRahói és a töki Kotkoda asszonykórusRahói és a töki Kotkoda asszonykórus

A rahói asszonykórussal első fellépésünk a Magyar Ház átadásának ünnepségén volt. A helyiek gratuláltak az új repertoár kialakításához. Ezután fogalmazódott meg a következő fellépés gondolata, melyre Tök asszonykórusát hívtuk meg. Szombat délután érkezett meg a küldöttség a hosszú és nehéz úttól elcsigázva. A házigazdák helyi finomságokkal, étellel, itallal és jó szóval fogadták a vendégeket. A koncert első felében felváltva léptünk fel. A vendégek tiszteletére Kodály Zoltán, Tökön gyűjtött népdalaiból énekeltünk. A töki Kotkoda asszonykórus, Magyarország különböző tájegységeire jellemző népdalcsokrot állított össze. A koncert zárásaként közösen tisztelegtünk a legmagyarabb folyó, a Tisza előtt, "Az által mennék én a Tiszán" kezdetű népdal eléneklésével. A program baráti beszélgetéssel, közös daltanulással fejeződött be.

Ez a találkozó a zene, a népdal segítségével, egy barátság lehetőségét segíti elő. Hamarosan újra találkozik a két csapat, a Budapest mellett található Tök faluban.