Jelenlegi hely

Egyszerre több helyen lenni

Egy hétvége alatt három helyen Magyarlapád táncosai és zenészei

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe
2019. május 18-19-i hétvégén Magyarlapád táncosai és zenészei egyszerre három helyen is képviseltették magukat.
Miriszló Gyöngye Fesztivál - közös énekléssel kezdődött a gálaműsorA magyarlapádi általános iskolások színdarabjaMagyarlapádon tánccal is kedveskedtek a vendégeknek, édesanyáknakA Miriszlón fellépő csoportok

Mindenki életében vannak olyan napok, amikor összefutnak az események, a tennivalók, úgymond "minden egyszerre történik". Ez a jelenség most Magyarlapád életében történt meg, 2019. május 18-19-én (szombaton és vasárnap).

A falu férfi táncosaiból öten a budapesti Bartók Táncegyüttes szervezésében lezajlott "Tedd ki a pontot!" Nemzetközi Legényesverseny gálaműsorán meghívott vendégként, hagyományőrzőként képviselték a falu férfiait.

Emellett az a megtiszteltetés ért minket, hogy a hetedik születésnapját ünneplő miriszlói Miriszló Gyöngye Néptáncegyüttes gálaműsorán meghívott vendégként szerepelhetett a táncoslábú csapat második harmada.

Végül, de nem utolsó sorban (az időrendi sorrendben is haladva, bár itt csak egy óra telt el), Winkler Gyula, Európai Parlamenti képviselőjelölt és a nagyenyedi RMDSZ képviselői látogattak el a faluba, ahol az anyák napi ünnepi istentisztelet után a magyarlapádi általános iskolások színdarabjait és táncait tekinthették meg.

Három helyszín - mindhárom más okból fontos megjelenéssel: fantasztikus az a tudat, hogy mindenhol méltóképpen képviseltette magát a falu táncosaival és zenészeivel egyaránt, úgy, hogy külső segítség nélkül (például más falvak zenekarai) mutathatták meg a falu értékeit. Ékes példája ez Magyarlapád elképesztő hagyományőrző és közösségmegtartó tevékenységének, amely lehetővé teszi az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokat is.