Jelenlegi hely

Együtt Határok Nélkül

Diákvetélkedő a Kárpát-medence Középiskolásainak

/ Virág Ádám /
virag.adam2023 képe
Az Országgyűlés Hivatala és a Rákóczi Szövetség nagy szeretettel várta a Kárpát-medence különböző részeiből érkező középiskolás diákokat az "Együtt Határok Nélkül" című vetélkedőre.
Csoportkép az Országház előtt A Téglás Gábor Elméleti Líceum csapata a vetélkedőnAz Országház folyosóján készült csoportképA verseny egyik állomásán a csoport feladatot old meg

Az esemény mottója idén: "Egy csapatban játszunk!", amely jól tükrözi a verseny szellemiségét és célját. A vetélkedőt egy ismerkedési est előzte meg, amely lehetőséget adott a diákoknak, hogy közelebbről megismerkedjenek egymással és a szervezőkkel. A verseny során ügyességi és ismeretszerző feladatokat kellett megoldania a 3-5 fős csapatoknak.

Déváról Orosz Péter-Zsolt, Lengyel Ágnes, Sipos Dávid, Móra Tamás-Attila és Menyhárt Renáta vettek részt, a Téglás Gábor Elméleti Líceum kilencedikes és tizedikes diákjai képviselve. Csapatuk a 15. helyezést érte el a közel 30 fős mezőnyben. A jelentkezéshez a diákoknak nem kellett mást tenniük, mint egy rövid videóban vagy szövegben bemutatni egy kitalált új sportot, majd közzétenni azt bármely videó- vagy fájlmegosztó alkalmazással. A vetélkedőn a legjobb anyagokat benyújtó csapatok vehettek részt.

Valamennyi résztvevő értékes díjban részesült. A dobogós nyertesek pedig a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából különleges sportélménnyel gazdagodhatnak majd. Az "Együtt Határok Nélkül" vetélkedő célja, hogy erősítse a magyar identitást és összetartozás érzését a határon innen és túl élő magyar fiatalok körében. A diákok nemcsak tudásukat mérhetik össze, hanem új barátságokat is köthetnek és közösen élhetik át a verseny izgalmait. Az idei mottó különösen hangsúlyozza a csapatszellem és az együttműködés fontosságát, hiszen a résztvevők együtt, egymást támogatva érhetnek el sikereket.

A versenyen számos érdekes és változatos feladat várta a diákokat, melyek mind a közös történelem, kultúra és földrajz ismeretére épültek. Az esemény helyszíne az Országgyűlés épülete volt, ami különleges élményt nyújtott a résztvevőknek, hiszen így testközelből ismerkedhettek meg a magyar törvényhozás otthonával. Az esemény nem csupán egy vetélkedő volt, hanem egy olyan élmény, amely maradandó emlékeket és értékes tanulságokat nyújtott minden jelenlévő fiatal számára. Az Országgyűlés Hivatala büszkén támogatta ezt a kezdeményezést, hiszen fontosnak tartják, hogy a jövő generációi is megőrizzék és továbbvigyék a közös értékeket és a határok nélküli összetartozás eszméjét.