Jelenlegi hely

Emlékezés...

/ Gogolák Mariann /
gogolak.mariann képe
Novemberben emlékdélutánt rendeztek az Észak-bánsági Kisoroszon a száz éve elhunyt Ambrus József (1847-1917) helyi plébános és Szent Márton, a kápolna védőszentjének napja alkalmából.
Emlékdélután KisoroszonEmlékdélután KisoroszonEmlékdélután KisoroszonEmlékdélután Kisoroszon

A program szentmisével kezdődött a kápolnában, majd koszorúzással folytatódott a néhai plébános sírjánál és az I. vlágháború áldozatainak tiszteletére emelt keresztnél, a temetőben.

A délután további programjainak a tájház adott otthont. A házigazda és a polgármester köszöntőjét követően helyi fiatalok előadásában verseket és felolvasásokat, a vegyes kórustól pedig a témához kapcsolódó dalcsokrot hallgathattak meg a jelenlévők. Vass Ferenc nyugalmazott tanár és Gilicze János makói levéltáros ismertették a száz éve elhunyt plébános életútját és tevékenységét, majd Dr. Halmágyi Pál makói történész tartott történelmi előadást az első világháború 1917-es doberdói és isonzói eseményeiről. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésre és vendéglátásra került sor, amelyhez az ízletes falatokat a hímzőkör tagjai készítették el.