Jelenlegi hely

Farsangi játszóházat tartottunk Beregrákoson

/ Simoncsics Nóra /
simoncsics.s.nora képe
Február 6-án sem maradhatott el a már hagyományosnak nevezhető játszóház Beregrákoson a református parókián, ahol a nagyböjt előtti utolsó szombat farsangi hangulatban telt. Délelőtt az alsó tagozatosokat, délután pedig a felsősöket vártuk egy kis játékra. A gyerekek sok-sok lelkesedést, a szülők pedig házi fánkot hoztak az eseményre.
MaszkosokEgy kis tánc sosem árt!Készülnek a batman-ek és a rohamosztagosokVillám Activity a nagyokkal!

Közös énekléssel kezdtük a játszóházat, de népdalok helyett most kedvenc gyermekdalaimat hoztam el Halász Judittól, Koncz Zsuzsától, és A muzsika hangjából. A szervezőkkel próbálunk mindig egyensúlyt teremteni abban, hogy a változatos foglalkozások és játékok mellett legyen némi állandóság is, ezért egyházi gyermekénekek is felcsendültek, Páll Lászlóné Gáll Irén tiszteletes asszony segítségével.

A kézműves foglalkozás során maszkokat készítettünk a gyerekekkel: a fiúk inkább rohamosztagosokká, múmiákká és batman-ekké, a lányok pillangókká, harcos lányokká és kutyusokká szerettek volna átváltozni. Mindenki beleadta a legszebb színező- és kivágó tudását, és még minket is meglepett, hogy milyen csönd lett a teremben a nagy munkában. Mire mindenki elkészült, meg is éheztek a gyerkőcök, fogyott rendesen a sok szendvics és a házi farsangi fánk is.

A délelőtti program levezetéseképpen nem maradhatott el a néptánc sem: a sok fánkot egy kis felcsíki héjszával próbáltuk ledolgozni, több-kevesebb sikerrel.

A Kárpátalján hetek óta tartó influenza járvány és karantén miatt sajnos nagyon kevesen jöttek el a felső tagozatosok közül, de a kis számú jelentkező ellenére megtartottuk a jelmezversenyt, és rendeztünk egy villám Activity partit is, ahol a szoros küzdelmet végül a fiú csapat nyerte a két lány csapattal szemben. Nem búsultunk, inkább gyorsan kihirdettük a jelmezverseny eredményét, a résztvevőket pedig könyvekkel jutalmaztuk.

 

További képekért és színes pillanatokért kattintson galériánkba!