Jelenlegi hely

fekete.tamas

2020.05.29.
Egyesület előtt
Megtartotta évzáró gyűlését banja lukai Magyar Szó Egyesület. A 2019-2020-as programszakasz a végéhez ért, ezért az Egyesület elbúcsúztatta az ösztöndíjast, aki már két éve náluk tevékenykedett.
2020.04.29.
Magyar Szó Egyesület
Váratlan helyzetek mindig voltak és lesznek is. Ilyen ez a mostani is. De a Banja-lukai Magyar Szó Egyesület nem hagyja magát és a körülmények ellenére, továbbra is aktív.
2020.01.28.
díjátadó
Mint eddig minden évben, ez év januárjában is részt vett a Bosznia-hercegovinai, Szerb-köztársasági magyarok egyesülete, a Banja Luka-i székhelyű Magyar Szó Egyesület a Kárpát-medencei Kulturális Fórumon, Zentán.
2019.12.16.
Színházi darab-nyertes iskola
Mint eddig minden évben már 2010 óta, az idén is megrendezték a Bosznia-Hercegovinában élő nemzeti kisebbségek ismeretének körzeti vetélkedőjét. A lopari Kultúrközpontban volt a verseny, és a lopari, bijeljinai és ugljeviki általános iskolák 8....
2019.11.27.
Filmkezdés
A Szerb köztársasági Magyarok Egyesületében elkezdődött a magyar filmek sorozata. Minden hónapban egy újabb magyar alkotással ismerkedik meg a Banja Luka-i közösség.
2019.10.17.
A nemzetek kertje
Október 12-én és 13-án színes programoktól volt hangos a Szerb Köztársaság két városa, Banja Luka és Prnjavor. Mint eddig minden évben, idén is megszervezték Banja Lukában a Nemzeti Kisebbségek Tevékenységeinek Szemléjét, immár 16. alkalommal, és...
2019.09.27.
Tanulás már a kezdetekben
A szerb köztársasági magyarok közösségében, szeptemberben felpezsdült az élet. Bosznia-Hercegovinában, a Szerb Köztársaságban, pontosabban Banja Lukában, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának megérkezésével, véget ért a nyári pihenő időszak.
2019.05.23.
Az előadók a Kisebbségek Terme előtt
A Szerb köztársasági (Bosznia-Hercegovina) magyarok egyesületéhez a Magyar Szóhoz ellátogattak a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai Izsák Zoltán Sotiris / Versec / és Mitru Barbara / Tiszakálmánfalva/, hogy az itt élő magyarságnak előadást...
2019.03.18.
csokor
A bosznia-hercegovinai, Szerb köztársasági magyarok egyesülete a „Magyar Szó” is megtartotta megemlékezését március 15-re. Az eseményre kevesen jöttek el, ezért a megemlékezés családi hangulatban zajlott.
2018.12.10.
Ünnepi ülés kezdete
Megtartotta évzáró gyűlését a „Magyar Szó”, a Szerb köztársasági magyarok egyesülete. Szó esett az elmúlt időszak sikereiről és bemutatásra került az „Új Dobos” folyóirat idei száma is. A gyűlés egyben ünnepi összejövetel is volt, mivel most...

Oldalak