Jelenlegi hely

„A felvidéki magyarságot szeretném erősíteni”

Juhos Ferenc könyvbemutatója Pozsonyban

/ Kaszás Kornél /
kaszas.kornel képe
Juhos Ferenc, a nádszegi Szent Erzsébet Egészségügyi, és Szociális Központ vezetője látogatott el Pozsonyba, hogy legújabb kötetéről meséljen az érdeklődőknek. "A derékba tört fák között" című kötet a húsz éve működő hospice intézmény történetét, és az ott dolgozók munkáját tárja az olvasók elé.
Hodossy Gyula és Juhos Ferenc a könyvbemutatónJuhos Ferenc dedikálja könyvétJuhos Ferenc dedikálja könyvétJuhos Ferenc, Hodossy Gyula és Jégh Izabella az irodalmi rendezvényen

A szervezők nevében, Jégh Izabella, a Csemadok Pozsonyi Városi Választmányának elnöke köszöntötte a szerzőt és beszélgetőtársát, ugyanis Nádszeg egykori polgármestere nem egyedül érkezett, hanem Hodossy Gyula kiadóvezető társaságában, aki a könyvről, és a településen működő hospice intézményről kérdezte a szerzőt. Hodossy a bevezetőjében úgy fogalmazott: „A szerző nem szakszavakkal ír le mindent, hanem saját érzéseivel átitatva mutatja be, hogy számára mit jelent a hospice.”

A beszélgetésből kiderült, a szerző régóta készült, hogy megírja ezt a könyvet, amely a napsugaras, és az árnyoldalt egyaránt megmutatja. A kötetben az intézmény dolgozói és a helyi plébános is írtak: „Szerettem volna, ha nem csak én írom le a gondolataimat, így a kötetben a nővérek és a plébánosunk meglátásai is szerepelnek.”

A hospice osztályon az elmúlt húsz esztendőben, közel kétezer beteget helyeztek el. „Nem a halál elleni lobogót tűztük ki az intézményünkre, hanem az emberi méltóság zászlaját lengeti a szél” hangsúlyozta Juhos Ferenc.

Az egykori településvezető nyughatatlan természetét jól mutatja, hogy 2022-ben podcast sorozatot is indított. A beszélgetések vendégei közismert magyarok, akiknek tevékenysége, életútja inspiráló lehet a többi ember számára. „A felvidéki magyarságot szeretném erősíteni” összegezte legfontosabb célját Juhos Ferenc. Tervei szerint ezek a beszélgetések könyv formájában is napvilágot látnak a későbbiekben.