Jelenlegi hely

Ferenczi György és a Rackajam koncert Bécsben a Délibáb szervezésében

/ Keller Rita /
keller.rita képe
2016. április 9-én, szombaton megtelt a bécsi Tivoli épülete a Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb által szervezett Ferenczi György és a Rackajam koncert alkalmából.
Ferenczi György és a Rackajam koncert Bécsben  a Délibáb szervezésébenFerenczi György és a Rackajam koncert Bécsben  a Délibáb szervezésébenFerenczi György és a Rackajam koncert Bécsben  a Délibáb szervezésébenFerenczi György és a Rackajam koncert Bécsben  a Délibáb szervezésében

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. Számos ponton utal a rock’n’roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára. Így nem fér hozzá kétség, hogy egy ilyen tartalmas és változatos, egész estét betöltő zenei rendezvény rendkívül jó hangulatban telt és hatalmas sikert aratott. A hihetetlenül könnyed, mégis energikus produkciók mosolya bearanyozta a zenekarral töltött igen szórakoztató, tartalmas és humorban gazdag estét. A két felvonásos koncert szünetében alkalom nyílt a zenekar CD-inek megvásárlására is, köztük a legújabb lemezük, melyet Amerikában vettek fel. Az esti koncert nagy százalékban ennek a korongnak a dalaiból állt.  

Az egyre fokozódó jó hangulatot az is igazolta, hogy a szünetben félretolt asztalok helyén kialakított tánctér a második felvonás zenei blokkja alatt teljesen megtelt a táncolni vágyókkal. Az együttes tagjai a szünetben és a koncert után is nagy szeretettel és barátsággal beszélgettek a nézőkkel személyesen is, ugyanakkor dedikálták a CD-ket és az könyvüket is.

A zenekar tagjai:
Ferenczi György – szájharmonika, hegedű, ének
Apáti Ádám – Wurlitzer zongora, basszusgitár, ének
Pintér Zsolt – mandolin, ének
Bizják Gábor – Wurlitzer zongora, kürt, ének
Jankó Miklós – cajon, ének

Mindenki nagyon jól szórakozott, és már alig várják, hogy Ferenczi György és a Rackajam ismét ellátogassanak Bécsbe.