Jelenlegi hely

A galántai járásban is kiosztották az elsősök ösztöndíját

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
Szeptember 22-én és 23-án a Rákóczi Szövetség által szervezett Beiratkozási Program keretein belül osztottak ösztöndíjakat Galántán és a környező falvakban azoknak az elsős diákoknak, akik magyar iskolában kezdték meg tanulmányaikat.
Ösztöndíj átadás Galántán és kornyékénÖsztöndíj átadás Galántán és kornyékénÖsztöndíj átadás Galántán és kornyékénÖsztöndíj átadás Galántán és kornyékén

A Program célja, hogy felhívja a határon túl élő szülők figyelmét az anyanyelven való tanulás fontosságára, és hogy egy jelképes ösztöndíjjal köszönje meg azt, hogy a magyar iskolák mellett döntöttek.

A Beiratkozási Program nem jöhetett volna létre anélkül a nagyszabású társadalmi összefogás nélkül, amelyet a magyarországi önkormányzatok, alapítványok, magánemberek és közéleti személyiségek vittek véghez az adományaikkal. Nekik, és a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a Kárpát-medencében közel 5900, ebből Felvidéken 3550 kisiskolás kap idén 10 ezer forint értékű ösztöndíjat.

Az ösztöndíjak kiosztásának lebonyolításában Galántán a Rákóczi Szövetséggel karöltve a Galánta és Vidéke Társulás nyújtott segítő kezet a helyi kisiskolák vezetői mellett. Köszönjük az együttműködést, és a kedves kulturális műsorokat, amelyeket a kisdiákok bevonásával szerveztek az iskolák!

Köszönjük a támogatóknak a hozzájárulást és nagyon köszönjük a szülőknek, hogy ezzel a nem mindig könnyű döntéssel hozzájárultak a magyar nyelv és kultúra ügyéhez és a határon túli magyarság jövőjéhez!