Jelenlegi hely

Ghymes együttes - adventi koncert Deákiban

/ Dancsa Anita /
dancsa.anita képe
„Szálláskereső Mária misztériuma, a befogadás embersége, a szebb jövő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében, az ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is. Az ünnep legyen velünk!.“ /Szarka Tamás/

A Magyar Közösség Pártja adventi koncertet szervezett a deáki római katolikus templomban 2015. december 12-én. A rendezvény védnöke Berényi József, az MKP elnöke volt. Zsúfolásig megtelt a deáki katolikus templom. A közönség soraiban köszöntötték Czimbalmosné Molnár Évát, Magyarország pozsonyi nagykövetét, Deáki polgármesterét, a szomszédos települések elöljáróit, a felekezetek képviselőit, az MKP elnökségét és a koncertre ellátogatókat is.

Berényi József, az MKP elnöke mondott ünnepi beszédet. Felidézte a karácsonyi hagyományokat, és emlékeztetett arra, hogy évente legalább egyszer mindenki tudatosítja, hogy egy közösség vagyunk. „Az elcsendesülés mellett terveket is szövünk, hiszen újesztendő előtt is állunk. Olyan év előtt, mely bizonyára meghatározó lesz a számunkra. De a mai este nem erről szól, hanem az ünnepről és a köszönetről”. Végezetül Ady Endre Karácsony című versével köszönt el a közönségtől.

A Kossuth-díjjal elismert felvidéki Szarka fivérek által vezetett Ghymes zenekar eddigi több mint három évtizedes működése alatt 18 albumot jelentetett meg. 2007-ben jelent meg karácsonyi tematikájú albumuk, a Mendika. Erről az albumról csendültek fel Szarka Tamás és Szarka Gyula dalai: „Ó, ha Magyarországba, Új esztendő, Menjünk mi is, Betlehembe menjünk el….” Az idei karácsonyi Ghymes-turné november 27-én indult a Felvidéken, a Komáromtól néhány kilométerre található szentpéteri művelődési házban, december 26-án a Papp László Budapest Sportaréna a körutazás utolsó helyszíne.

A koncerten a komáromi Marianum Magyar Tannyelvű Egyházi Iskola, valamint a Deáki Alapiskola kórusának diákjai is énekeltek. A közönség hosszú tapssal köszönte meg az előadást, majd együtt énekelték el a Himnuszt.