Jelenlegi hely

GMGK-s diákok sikere a kreativitás vetélkedőn

/ Zödös Szabolcs /
zodos.szabolcs képe
Az erdélyi főegyházmegyei kreativitás vetélkedő első alkalommal 2009-ben került megszervezésre. 2017-ben a IX. kreativitás vetélkedő témájául Szent László volt megadva. A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a Római Katolikus Teológiai Líceum, és a Keresztelő Szent János Plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében került sor. 12 versenykategória közül választhattak a résztvevők (rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport).

A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai ismét jeleskedtek a Marosvásárhelyen megtartott "KREATIVITÁS" vetélkedőn!

Nagy örömömre szolgált, hogy én is kísérő tanárként ott lehettem és hallhattam, láthattam a nívós előadásokat. A GMGK Igazgatója Dr. Gál László és én vállaltuk,hogy a két napos versenyre elkísérjük a diákokat. Bátran állíthatom, hogy a hétvégénk jó hangulatban és némi izgalommal telt el, legfőképpen, amikor a "mieinkért" drukkoltunk az előadás alatt...!

A vetélkedő helyszínéül a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, és a Római Katolikus Teológiai Líceum szolgált.

 

A kétnapos vetélkedő közös szentmisével, majd azt követően eredményhirdetéssel zárult.

Az eredmények magukért beszélnek!

Ének-zene kategória:

A korcsoport első díjasa: Kiss Richárd-Mihály és Vaida Lehel-Richárd (X.osztály)
A korcsoport második díjasa: Balázs Zoltán és Csiki Bence (X.osztály)

Rajz:

A korcsoport dicséretesei: Hajnal Szilárd és Dénes László (XII.osztály)

Plakát: 

A korcsoport harmadik díjasa: Kajtár Arnold (XII.osztály)

Kiss Richárd-Mihály és Vaida Lehel-Richárd előadásában hallható volt Bárdos Lajos: Világnak Királyné Asszonya című művének dallamára átírt, XVI. századi Szent László ének, melynek szövegét a Zsasskovszky énektárból vettek.
Ének: Kiss Richárd-Mihály
Zongora: Vaida Lehel-Richárd 

Balázs Zoltán és Csiki Bence előadásában hallható volt, saját feldolgozásban a Karib tenger kalózai című film zenéinek összeállítása. 
Trombita: Csiki Bence
Zongora: Balázs Zoltán

Gratulálunk Fiúk!! Csak így tovább!!