Jelenlegi hely

Gólya hozza!

Ajándék babacsomag a felvidéki újszülötteknek

/ Rozsnyói-Zsolczer Csilla Edit /
rozsnyoi.zsolczer.csilla.edit képe
Tavaly szeptemberben vette kezdetét az új támogatási program, mely a felvidéken született magyar gyökerekkel rendelkező családok újszülött kisbabáinak igényelhető.
A Gólya hozza csomag és boldog tulajdonosaA Gólya hozza csomag és boldog tulajdonosaGólya hozza polipokA legszebb babának

A kezdeményezést Forró Krisztián a Megbecsültek Társaságának elnöke, volt MKP Országos Elnökségi tag indította útnak, aki már évtizedek óta dolgozik a mátyusföldi magyar közösség összefogásán. A Megbecsültek Társasága, mely a szépkorúak támogatását tűzte ki célul, immáron 5 éve működik egyre nagyobb sikerrel. A Társaság ingyenes jogsegélyt nyújt a nyugdíjasok számára, kihelyezett egészségügyi napot tart, valamint minden hónapban színházelőadásokat, kirándulásokat szervez számukra. Ezt a kezdeményezést továbbgondolva született meg a Gólya hozza program, mely a fiatal családokat igyekszik megszólítani. A babacsomag, mely az újszülött köszöntését és cseperedésével kapcsolatos hasznos információk átadását szolgálja, a baba fél éves koráig igényelhető. A doboz tartalmaz egy a Rákóczi Szövetség által ajándékozott Babanaplót, mely a babák születésétől kezdődően a nagyobb pillanatokig hivatott végig kísérni a gyermek fejlődését. Ezen kívül megtalálható benne Vida Ágnes Anyapszichológia könyve, valamint egy Lilium Aurum által kiadott dalos, verses kiskönyv. Az ajándék doboz tartalmaz szóróanyagokat a Köldökzsinór Programról, a Gólya hozza programról, valamint babakozmetikumokról. Található benne még egy gyermekeknek szóló CD, melynek anyagát a Kicsi Hang együttes válogatta össze, egy csak természetes anyagokat tartalmazó babakozmetikum, valamint egy horgolt polip játék, melyet a Megbecsület Társaságának tagjai készítenek el. Az ajándékcsomag megigényelhető a „gólya hozza” rövid üzenet elküldésével sms-ben. Ezt követően a program munkatársai felveszik a kapcsolatot a családdal. A csomag átvehető személyesen a központi irodában Galántán, valamint postai úton is megigényelhető.

A Gólya hozza újszülött program 500 babacsomaggal indult útnak, jelenleg közel 250-et sikerült eljuttatnunk magyar családokhoz. Több alkalommal a közeli települések Ringatóira látogattunk el, és osztottunk csomagokat, valamint Bababörzéken is jelen voltunk. Ezen események alkalmával személyes, közvetlenebb kapcsolatot is kiépítettünk a kismamákkal.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak magyar kultúránk és hagyományaink megtartásában, és érezzék a családok, hogy egy magyar közösséghez tartoznak. Ez a támogatási program a Bethlen Gábor Zrt., a Slovnaft Csoport és a Megbecsültek Társaságának támogatásával valósul meg.