Jelenlegi hely

A Gruppen-Hecc társulat előadása Bécsben

/ Miklós Tünde /
miklos.tunde képe
Április 23-án, szombaton, Bécsben vendégszerepelt a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc kabarétársulat, akik az „Europa”-Club meghívására léptek fel a Collegium Hungaricum színpadán este hét órai kezdettel, a „Migráncs vagyok, nem piskóta“ című előadásukkal.

Ezen a napon ismét megtelt a Collegium Hungaricum díszterme, rengetegen voltak kíváncsiak a marosvásárhelyi társulat idei zenés, politikai kabaré előadására, melynek szerzői: Nagy István és Molnár Tibor.

„Az aktuális darab címét a székely vagyok, nem piskóta szlogen ihlette meg. „Mert a migráns - ahogy a székely is - valóban nem piskóta. Gondoljunk csak a tiltakozásul szájukat bevarrókra. De a migráns nem is terrorista. Vagy legalábbis nagy többségük nem az, még, ha az ijedtség diktálta közvélekedés hajlamos is ezt a bélyeget ragasztani rájuk. Elismerem, hogy jelen korunkban nem könnyedén nyílik a szánk a viccelődésre, de ha azt számítom, hogy ránk is leginkább migránsként és újabban terroristaként tekintenek a saját szülőföldünkön, akkor én is inkább a nevetést, mint a sírást választom. Még azért is! És ezért nyúltunk ehhez a kényes témához, no meg persze, sok egyéb, könnyebben fogyasztható fogáshoz is az idei tálalásunkban. Így találkozhatunk a vásárhelyi állatkert új, hosszú nyakú lakóival, és nyakas direktorával, a szépségszalonok csacsogó filozófusaival, a kérlelhetetlen DNA-ügynökkel, az élelmes kerítésgyárossal, Raymunddal, a botcsinálta politikussal, a Brüsszelből nagy tervekkel hazatérő reformtáplálkozóval, de személyesen Angela Merkellel, és természetesen valódi meg ál-migránsokkal is. Közbe-közbe pihenésül még énekelünk is.“, olvasható Nagy István szerző és szereplő tollából a társulat honlapján. A darab szereplői: Nagy István, Kárp György, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal, László Zsuzsa és Fodor Piroska. A darab zenei munkatársa: Nyágai István.

 

                    

Az előadás előtt Dr. Smuk András, az „Europa”-Club elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, valamint a társulat tagjait, köszönetét fejezte ki Tök Józsefnek, aki bőkezűen támogatta a kabaréestet, majd örömét fejezte ki, hogy telt ház előtt léphet színpadra a Gruppen-Hecc társulat, és mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Ebben nem is volt hiány, kuncogások, harsány kacagások tették színesebbé az egyébként is rendkívül humoros előadást, amelynek minden percét élvezetessé tették a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc társulat tagjai.