Jelenlegi hely

Gyereknapi forgatag Déván

Egy nem hétköznapi pap által szervezett gyereknap

/ Zsidai Sára Eszter /
zsidai.sara.eszter képe
2024. június első hétvégéjén tartotta a Dévai Szent Antal Templom Egyházközössége a gyermeknapot, melyre a Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület táncosai is meghívást kaptak.
dévai gyereknapdévai gyereknapdévai gyereknapdévai gyereknap

A hétvégi rendezvény számos izgalmas programmal várta a helyi gyerekeket, ahol több fellépő is szórakoztatta a résztvevőket. Szombaton a Fővárosi Nagycirkuszból érkezett bohóc és két artista, hogy vidám pillanatokat szerezzenek a kicsiknek, valamint mint minden helyi rendezvényen a dévai Sunny Aerobik gyermekcsoport is bemutatkozott. A nap folyamán a vendéglátók ízletes kürtöskaláccsal és ebéddel kedveskedtek minden gyermek számára, hogy senki ne maradjon éhes. A színes programkavalkádot tovább gazdagította a Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület flashmobja, amely kis moldvai táncházzá alakult a nap zárásaként.

Vasárnap szentmisével kezdődött a nap, majd felavatták a Szent Antal Házat, amely nemrégiben újult meg Magyarország támogatásával. Az avatási ünnepség keretein belül a Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület ifjúsági csoportja bukovinai táncokat mutatott be a közönségnek. A gyerekek számára a templomudvaron folytatódott a móka, ahol különféle játékokkal és meleg ebéddel várták őket a vendéglátók. 

Köszönjük Bonaventura, telepi plébános meghívását, illetve Radnai Gábor PSP ösztöndíjas fotóit!