Jelenlegi hely

Hála és Tisztelet az Időseknek

Szépkorúakat ünnepeltünk Déván

/ Virág Ádám /
virag.adam képe
Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntöttük a dévai időseket. Hálánkat és tiszteletünket fejeztük ki irántuk október elsején, a már hagyománnyá váló idősek napja alkalmából. A hosszú évek munkája után járó megérdemelt nyugdíjas éveiket töltő, dévai idősek körében emlékezetes napot tudhattunk magunk mögött. A rendezvényen megterített asztallal és virággal köszöntöttük a Déván élő időseket.
idősek napjaidősek napjaidősek napjaidősek napja

A megemlékezésen köszöntőt mondott Winkler Gyula, Európa Parlamenti képviselő. Az egyházi felekezetek képviseletében az Unitárius Egyház, a Református Egyház és a Római Katolikus Egyház köszöntötte a dévai idős embereket. Az év egy napja 1991-óta - az ENSZ- döntése alapján - a világon mindenütt az idősek iránti tisztelet és megbecsülés napja. Meghitt hangulatban emlékeztünk meg a számunkra nagyon fontos idős emberekről, akiknek a tanácsait mindig érdemes megfogadnunk. Élettapasztalatukból és lelkesedésükből merítünk mi is energiát nap mint nap. Ők azok, akik segítenek nekünk ápolni hagyományainkat, általuk öröklődik a felhalmozott tudás, melyet továbbadnak a fiatalabb generáció számára. 

Segítségünkkel és figyelmességünkkel tudjuk megköszönni nekik a hosszú évek kemény munkáját. Példamutató kitartásuk és szeretetük felbecsülhetetlen érték számunka!

Egészséget és sok boldog éveket kívánunk minden idős embertársunknak!