Jelenlegi hely

Háló, ami bogozható

/ Varga Orsolya /
varga.orsolya képe
2017. szeptember 09-én tartották Nagybányán a Szentháromság római katolikus templomban a XIII. Nagybányai Háló találkozót. A Háló katolikus, nyelve magyar, formája közösségi, helye a Kárpát-medence, útja Istenhez vezet.
hálóhálóhálóháló

2017. szeptember 09-én tartották Nagybányán a Szentháromság római katolikus templomban a XIII. Nagybányai Háló találkozót.

A Háló katolikus, nyelve magyar, formája közösségi, helye a Kárpát-medence, útja Istenhez vezet.

Elsősorban a felnőtt katolikus hívőket akarja megszólítani, de az ökumenizmus eszméjét magáénak vallva, nyitott más keresztény felekezetek és általában minden jóakaratú ember felé. Az egyházon belül működik, annak közösségi arcát hordozza. A hívő keresztényeket közösségben képzeli el, segíteni szeretné az arra vágyókat, hogy közösségre találjanak. Építi a kapcsolatokat a keresztény közösségek között, hogy ne legyenek magányosak, igyekszik őket összekapcsolni, egymás felé megnyitni, értékeiket kifelé is láthatóvá tenni.

Nagyon szép számban gyűltek össze a magyar keresztény testvérek, voltak vendégek Nagyváradról és Nagybánya környéki településekről is. Uglár Sándor a rendezvény nagybányai „főbogozója” kiemelte, minden felekezetből szeretettel fogadják az érdeklődőket.

A találkozó fővédnöke Ft. Román János nagybányai esperes volt, a program Szentmisével indult, főcelebránsa Ft. Vass Lóránd szinérváraljai plébános volt, énekkel pedig a „Schola Rivulina” ifjúsági kórus gazdagította a találkozót.

Tiszteletét tette a rendezvényen Vida Noémi Nagybánya jelenlegi alpolgármester asszonya és elődje, Ludescher István volt alpolgármester úr.

A mozgalom mottója az idei összegyűlésen: „A béke egy mosollyal kezdődik!” (Kalkuttai Szent Teréz).

Ennek szellemében megpróbáltunk azokra a dolgokra koncentrálni, amiktől szívünkből is mosolyoghatunk. Megható és sokat megélt életutakkal találkozhattunk a kiscsoportos beszélgetéseken, egymásnak megnyílva és örömet okozva beszélgethettünk olyan kérdéseket végig járva, mint például, van-e a mosolynak gyógyító ereje. Sokan arra jutottunk, hogy nagyon is van, volt köztünk orvos, nagymama, tanár, diák, akik mind tudtak életükből olyat felidézni, amikor a mosoly sokat lendített a helyzetükön.

Összességében egy pozitív élmény volt mindannyiunknak, jó lenne, ha minél több fiatalt lehetne bevonni, akik a mozgalmat erősítenék!

Elhangzott továbbá, hogy 2017. október 6-8 között Nagyváradon kerül sor a Kárpát-medencei Háló találkozóra, ahová szintén szeretettel várják az érdeklődőket, magyar közösségbe vágyókat!

Nagy szeretettel fogadtak, mint a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasát, kellemes beszélgetésekben és annál szebb mosolyokban volt részem, Isten tartsa meg ezt a közösséget!

 A mozgalomról többet olvasni, vagy iránta érdeklődni itt lehetséges: 

https://www.halo.hu