Jelenlegi hely

"Hőseink... akik életüket adták a magyar függetlenségért"

Az aradi vértanúkra emlékeztünk Szilágysomlyón

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Vértanúink tiszteletére 2017. október 6-án emlékműsort tartottunk a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia Közösségi Házában. A rendezvény szervezését Józsa Nándor Lóránd, Erdei János, illetve én, Garamvölgyi Anett vállaltuk magunkra. Résztvevőink a Báthory István Általános Iskola 5., 6., 7. és 8. osztályos tanulói, valamint az iskola tanárai voltak.
Az aradi vértanúk képei Hallgatóságunk, az 5-8. osztályos gyermekek és fiatalokMentorom, Józsa Nándor Lóránd beszédeÉn, Garamvölgyi Anett az aradi vértanúk tiszteletére született ének előadása közben

2017. október 6-án egy különleges megemlékezésre vártuk a Báthory István Általános Iskola felső tagozatos diákjait és tanárait a Római Katolikus Plébánia Közösségi Házában. A rendezvény főszervezői között volt mentorom, Józsa Nándor Lóránd hittantanár, Erdei János földrajz és történelem szakos tanár úr, illetve én, Garamvölgyi Anett ösztöndíjas, népi ének és hangszertanár. Célcsoportunkba a helyi magyar nyelvű iskola 5., 6., 7. és 8. osztályai kerültek. Számukra rendeztünk egy közel teljes órás, hitéleti gondolatokat, történelmi előadásokat, vetítést és énekeket tartalmazó megemlékezést. Rendezvényünkön közreműködött Joikits Attila helytörténész is, aki október 6-a történelmi hátteréről, a gyászos nap eseményeiről, illetve annak identitáserősítő hatásáról beszélt. A program színesebbé tétele érdekében erre az alkalomra készítettem egy prezit, mely az aradi vértanúk hősies és elgondolkodtató utolsó mondatait tartalmazza. Szeretettel ajánlom ezt mindenki figyelmébe és használatába.

Úgy érzem, programunk elérte célját, mert sikerült közelebb hoznunk az aradi vértanúk történetét a mai generációhoz és velük közösen, méltó módon emlékeztünk meg bátor hőseinkről, akik nem féltek életüket adni a magyar függetlenségért.