Jelenlegi hely

„Humorban nem ismerek tréfát”

Karinthy Frigyes híres mondata lett a 66. Kanizsai Írótábor címmondata

/ Mitru Barbara /
mitru.barbara képe
Magyarkanizsán szeptember 6-8. között a József Attila Könyvtár szervezésében megrendezésre került a 66. Kanizsai Írótábor.
A kiadók képviselői mesélnek elért eredményeikről, terveikrőlA hallgatóságT. Kiss Tamás slam poetry előadásaA mesés magyarkanizsai Tisza-part

A Magyar Nemzeti Tanács lehetővé tette, hogy szeptember 7-én, a Petőfi Sándor Program vajdasági ösztöndíjasai is részt vegyenek a nagymúltú rendezvény péntek délutáni programjain. Az Életjel, Forum, az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna kiadó számolt be eredményeikről, terveikről az Art Caféban, később a festői  Tisza-part adott otthont a Szemtől szembe című slam poetry előadásnak. Az estet Gömöri Eszter, a Slam Poetry Vajdaság kiemelkedően tehetséges tagja vezette, aki októberben a Slam Poetry Országos Bajnokságán fogja megmérettetni magát. T. Kiss Tamás, vajdasági magyar író, slammer és tanár előadásai az otthonmaradás bátorságáról, előnyeiről és értékeiről szóltak.
A nap zárásaként, az első vajdasági magyar rockoperából készült játékfilmet, a Zöld hajú lányt tekinthette meg a közönség.
Részlet T. Kiss Tamás Tisza című verséből:

"De leginkább hozzátok szólok,

Ti szabadok!

Hát nem látjátok mennyit számít a

Ti szavatok?
Nyissátok végre ki szátok,

Itt folyik, itt él, páratlan

Tiszátok,

...vagy majd én evezek tovább, miután kiszálltok."