Jelenlegi hely

Húsvéti kincsesláda

Virtuális húsvéti játszóház

/ Angyal Réka /
angyal.reka képe
Ez a húsvét más lesz, mint az eddigiek. A Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai egy kis húsvéti kincsesládikával szeretnének kedveskedni szórványközösségeiknek. Az alábbi virtuális húsvéti játszóházba sokan beleszórtak egy csipetet legjobb tudásukból. Van benne kézművesség, ének, drámajáték, népszokások. Reméljük, hasznos és praktikus leírásokat találtok benne, mit otthon is kipróbálhattok.
Gresa dávid által készített kép: húsvéti lány körtáncTímár Karina által készített kép- húsvéti keresztút MoldvábanBerzselt tojás Simon AndreátólHúsvéti játékok

Virtuális játszóházunk első részében a húsvéti ünnepkör népszokásaiba tekinthettek be, majd egy csodálatos moldvai énekeket is tanulhattok videó segítségével. Nyissátok ki az első kincsesládát!

Ezután következik a kézműves-foglalkozás, ahol a húsvéti népi kézművességről olvashattok, majd videók segítségével elkészíthetitek saját írott, berzselt és maratott tojásaitokat. Kattintsatok a második kincsesládára!

A harmadik részben a játéké a főszerep. Húsvét idejére drámapedagógiai és közösségépítő játékokat gyűjtöttünk össze a harmadik kincsesládába.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánnak a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai!